News

Șapte morți și patru răniți într-un accident auto din Ungaria. Mașina plină cu imigranți fugea de poliție

Accidentul a avut loc în localitatea Morahalom din Ungaria, din apropierea graniței cu Serbia. Polițiștii explică faptul că șoferul a refuzat să oprească la un control de rutină.
14.12.2021 | 14:42
Sapte morti si patru raniti intrun accident auto din Ungaria Masina plina cu imigranti fugea de politie
ADVERTISEMENT

Un accident care a dus la moartea a șapte persoane și la rănirea altor patru a avut loc în Morahalom, o localitate din Ungaria. Mașina era urmărită de polițiști atunci când s-a izbit de o casă și s-a răsturnat.

Polițiștii maghiari explică faptul că în mașina implicată în accident se aflau zece imigranți care urmau să se îndrepte către orașul Szeged, raportează MTI, citat de către Reuters.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc luni seara, iar polițiștii susţin că șoferul mașinii a refuzat să oprească la un control rutier de rutină. Șoferul a  sperat că va putea să evite sancțiunile legale de transportul de imigranți.

Informațiile oferite de către Poliție arată faptul că șoferul mașinii a supraviețuit impactului și se numără printre cei patru răniţi ai accidentului.

ADVERTISEMENT

Eforturile șoferului de a evita oamenii legii au fost în zadar. Și asta deoarece polițiștii au decis arestarea și trimiterea în judecată a acestuia pentru cauzarea unui accident auto major, dar și pentru trafic de persoane.

Politica Ungariei în cazul imigranților

Accidentul de luni seara a avut loc la granița Ungariei cu Serbia, care este, de asemenea, și una dintre frontierele Uniunii Europene. Imigranții din Orientul Mijlociu și din Africa au încercat în ultimii ani să folosească această graniță pentru a ajunge în spațiul comunitar.

ADVERTISEMENT

Pentru a răspunde solicitărilor unei părți din populație, dar și pentru a-și menține poziția la vârful guvernului maghiar și al Fidesz, Viktor Orban a decis construirea unui gard la această graniță pentru a împiedica trecerea imigranților.

Construirea acestui gard în 2015 a venit la apogeul crizei imigranților, atunci când câteva sute de mii au decis să treacă din Serbia în Ungaria pentru a ajunge în spațiul comunitar și, în cele din urmă, în statele occidentale în căutarea unei vieți mai bune.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, guvernul din Ungaria a adoptat o serie de măsuri dure împotriva imigranților. Rolul acestor măsuri a fost acela de a limita sau chiar opri trecerea acestora pe teritoriul maghiar. Cu toate acestea, a dat naștere și unei piețe negre de transport a acestor persoane.

Datele publicate de către poliția din Ungaria arată faptul că doar săptămâna trecută peste 2.419 imigranți au fost opriți la granița țării.

Situația imigranților la granița Ungariei reprezintă un motiv de tensiune între guvernul național și autoritățile europene, dar și în raport cu o serie de ONG-uri. Acestea susțin că politicile aplicate la graniță duc la încălcări repetate ale drepturilor omului.

ADVERTISEMENT