News

Șapte oameni, răniți de mai mulți stâlpi de electricitate căzuți din cauza unui tren

Șapte persoane au fost rănite grav în localitatea Călimănești, după ce mai mulți stălpi de electricitate au căzut din cauza unui tren. Un accident slăbise stâlpii.
04.07.2022 | 13:40
Sapte oameni raniti de mai multi stalpi de electricitate cazuti din cauza unui tren
Un tren a provocat mai multe victime
ADVERTISEMENT

Oamenii se aflau la locul unui accident rutier și au avut ghinionul să se afle în același loc unde un tren a doborât mai mulți stâlpi de electricitate.

Accident cu șapte victime, după ce mai mulți stâlpi au căzut

Inițial, un TIR lovise acei stâlpi, însă trenul a fost cel care a agățat firele de electricitate și a pus stâlpii la pământ, peste oamenii din preajmă.

ADVERTISEMENT

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, trei dintre oameni sunt în stare gravă.

Accidentul s-a petrecut în localitatea Călimăneşti, la ieşirea spre Sibiu din staţia CFR Păuşa, unde un tren de persoane a agăţat un stâlp care fusese lovit în prealabil de un TIR. În cădere, stâlpul fiind cu fire de electricitate pe el, a angrenat alţi doi stâlpi. În momentul trecerii trenului, se efectuau cercetări pentru primul accident, astfel că în zonă se aflau mai multe persoane.

ADVERTISEMENT

Trenul şi-a continuat deplasarea, însă din căderea stâlpilor au rezultat mai multe victime care lucrau la faţa locului pentru restabilirea situaţiei de normalitate”, au anunțat reprezentanţii ISU Vâlcea.

La locul accidentului au ajuns trei echipaje medicale, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ, care au preluat cele trei victime aflate în stare gravă și le-au transportat la spital.

ADVERTISEMENT

În zonă a ajuns și o autospecială de stingere care a asigurat, în colaborare cu un echipaj al Serviciului de Voluntari din Călimănești măsurile de prevenție a unui eventual incendiu.

“Salvatorii din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în urmă cu câteva minute pentru acordarea de îngrijiri medicale mai multor persoane, în urma producerii unui accident feroviar. Accidentul s-a petrecut în localitatea Călimănești, la ieșirea spre Sibiu din stația CFR Păușa unde un tren de persoane a agățat un stâlp care fusese lovit în prealabil de un TIR.

ADVERTISEMENT

În cădere, stâlpul fiind cu fire de electricitate pe el, a angrenat alți doi stâlpi. În momentul trecerii trenului, se efectuau cercetări pentru primul accident, astfel că în zona se aflau mai multe persoane”, au mai transmis cei de la ISU Vâlcea.

ADVERTISEMENT