News

Șapte persoane au fost împușcate în SUA, în urma unui nou atac armat. Victimele, studenți dintr-un campus universitar

Cel puțin șapte persoane au fost împușcate în Statele Unite ale Americii, după un schimb de focuri într-un campus universitar din Virginia. Nu se cunosc detalii despre identitatea atacatorului.
05.09.2022 | 08:28
Sapte persoane au fost impuscate in SUA in urma unui nou atac armat Victimele studenti dintrun campus universitar
Atac armat în Virginia, SUA. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Două persoane au murit și cinci au fost rănite după incidentul armat care a avut loc în campusul Universității de Stat Norfolk (NSU) din Virginia.

Șapte oameni împușcați în Virginia, SUA

Poliția a trimis la fața locului mai multe mașini și au fost găsiți împușcați trei bărbați și patru femei. Zabre Miller, în vârstă de 25 de ani, și Angelia McKnight, în vârstă de 19 ani, au murit în urma rănilor suferite.

ADVERTISEMENT

”Poliţia din Norfolk ne-a informat că mai mulţi studenţi ai NSU au fost victime ale unui incident armat comis într-o zonă izolată din afara campusului universitar. Poliţia a decis securizarea campusului NSU şi am instituit consiliere pentru studenţii care au nevoie de aceste servicii”, a transmis Universitatea pe Twitter.

”În vreme ce detectivii de omucideri continuă să investigheze acest atac armat, ei cer oricărei persoane care deține informații despre acest incident să contacteze poliția din Norfolk la 1-888-LOCK-U-UP sau să trimită un pont prin aplicația mobilă P3Tips”, a transmis poliția din Norfolk.

ADVERTISEMENT

Doar în 2022, în SUA au avut loc 456 de incidente armate, conform Arhivei pentru violența armelor, citată de CNN. Conform definiției oficiale, un ”mass shooting” cum este numit de americani e considerat acel incident armat în care cel puțin patru persoane sunt împușcate, excluzând atacatorul. Conform statisticilor, media acestor incidente în SUA e de peste 1.8 la fiecare 24 de ore.

Președintele american Joe Biden a promis că va lua măsuri împotriva armelor din SUA, în special a armelor de asalt. ”Sunt hotărât să interzic aceste arme din nou. Nu mă voi opri până facem acest lucru. Armele de asalt trebuie să fie interzise.

ADVERTISEMENT

Ele au fost interzise. Sunt decis să interzic din nou aceste arme şi încărcătoarele cu capacitate mare”, a declarat Biden. Problema e la republicani, care se opun cu vehemență acestor măsuri. Industria de armament din SUA, legată strâns de politic, nu concepe să piardă miliarde de dolari prin interzicerea armelor, chiar dacă acest lucru ar putea salva mii de vieți.

Între timp, autoritățile din New York au decis să interzică portul armelor de foc în Times Square din Manhattan, la fel ca în multe locuri publice din oraș.

ADVERTISEMENT

Susținătorii armelor îmbrățișează Constituția SUA, în special al doilea amendament, care le permite să poartă arme. Cu toate că se bazează pe un document învechit de sute de ani, când SUA avea nevoie disperată de o miliție bine înarmată care să apere țara de inamici, radicalii și iubitorii de arme nu sunt dispuși să facă concesii în acest sens.

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni