News

Șapte soldați din Afganistan, uciși într-un atac al talibanilor. Numărul victimelor din ultimele zile ajunge la 14

28.05.2020 | 12:22
Sapte soldati din Afganistan ucisi intrun atac al talibanilor Numarul victimelor din ultimele zile ajunge la 14
ADVERTISEMENT

Șapte soldați din Afganistan au fost uciși într-un atac al talibanilor produs într-o provincie situată în apropiere de Capitala Kabul. Numărul victimelor din ultimele 24 de ore ajunge la 14.

Șapte soldați din Afganistan, uciși într-un atac al talibanilor. Numărul victimelor din ultimele zile ajunge la 14

Conflictele sângeroase soldate cu victime continuă în provinciile din Afganistan. Numai în ultimele două zile, militanții talibani au ucis cel puțin 14 forțe de securitate în două provincii afgane. Atacurile vin la numai 24 de ore de la încheierea unui acord de încetare a focului reciproc.

ADVERTISEMENT

Talibanii din provincia Parwan au ucis cel puțin șapte membri ai armatei naționale afgane, miercuri, în districtul Seya Gird, situat la nord de capitala Kabul, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului provincial, Wahida Shahkar, citat de The Australian.

”Talibanii au atacat un punct de control al forţelor de securitate”, a declarat pentru AFP şeful Poliţiei districtului Seyagird, Hussain Shah, unde a avut loc atacul.

ADVERTISEMENT

Aceștia au dat foc şi au ucis cinci şi au omorât prin împuşcare alţi doi membri ai forţelor de securitate. Un membru al forţelor afgane a fost rănit, iar talibanii au suferit, la rândul lor pierderi”, a declarat un purtător de cuvânt.

Cu o zi anterior atacului de la Parwan, alți șapte polițiști afgani au fost uciși de talibanii care au atacat un punct de control de la marginea capitalei provinciale din orașul Farah.

ADVERTISEMENT

Atacurile talibanilor, survenite la o zi după un acord de încetare a focului

Cei șapte membri ai forţelor afgane de securitate au fost ucişi la o zi după expirarea unui armistiţiu de trei zile decretat de către insurgenţi.

Guvernul afgan, printr-un gest numit de ”bunăvoință” și cu scopul de a-i convinge pe militanți să extindă termenul de încetare a focului, a eliberat, marți, 900 de prizonieri talibani.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, talibanii au respins ideea unei încetării a focului de trei zile și au spus că un acord de încetare a conflictului ar trebui convenit în discuții mai ample.

Eliberarea a până la 5000 de prizonieri talibani a făcut parte dintr-un acord pe care talibanii l-au convenit în februarie cu Statele Unite, precum și o precondiție stabilită de militanți pentru aderarea la discuțiile cu autoritățile afgane.

ADVERTISEMENT
Tags: