Fotbal intern

Săpunaru e SINCER: “Ei, an de an în grupele Ligii. Eu am doar 4 antrenamente la Astra” Reacţiile giurgiuvenilor după 1-1 contra Copenhagăi

Cristi Săpunaru a debutat pentru Astra tocmai în meciul cu Copenhaga, partidă terminată la egalitate, 1-1. Fundaşul dreapta a dezvăluit că i-a fost greu să evolueze contra unei formaţii mai...
28.07.2016 | 00:06
Sapunaru e SINCER Ei an de an in grupele Ligii Eu am doar 4 antrenamente la Astra Reactiile giurgiuvenilor dupa 11 contra Copenhagai

Cristi Săpunaru a debutat pentru Astra tocmai în meciul cu Copenhaga, partidă terminată la egalitate, 1-1. Fundaşul dreapta a dezvăluit că i-a fost greu să evolueze contra unei formaţii mai bine pregătită fizic şi a precizat că trebuia să înceapă partida din postura de titular, însă frica unei accidentări l-a ţinut pe banca de rezerve.

“E greu după 4 zile de antrenament să revin, mai ales că ei joacă an de an în Liga Campionilor. Păcat că nu am reuşit să cîştigăm. Rezultatul este echitabil, chiar dacă ei au avut posesia şi ne-au dominat. Şansele sînt egale, sper să ne calificăm la Copenhaga. Am încredere în această echipă că ne putem califica mai departe.

S-a discutat să încep meciul titular, dar puteam să sufăr o ruptură. Nu trebuie să uităm că Astra e campioana României, sînt aceeaşi jucători care au cîştigat titlul. Sper să cîştigăm din nou titlul. Nu mi s-a mai întîmplat aşa ceva, ca antrenorul să fie exclus din viaţa sportivă. Ne deranjează acest aspect, nu am trăit aşa ceva”, a declarat Săpunaru.

“Avem nevoie de Alibec”

La rîndul său, Felipe Teixeira, autorul golului marcat de Astra, promite că echipa giurgiuveană o să obţină calificarea în Danemarca, la Copenhaga. Chiar dacă absenţa lui Alibec este una care cîntăreşte foarte mult. “A fost un meci greu, Copenhaga e o echipă puternică mai ales din punct de vedere fizic. A fost greu să jucăm împotriva lor, sînt jucători înalţi. Am încercat să ţinem de minge, păcat că au marcat din cele două ocazii avute. A fost greu în repriza secundă. Trebuie să mergem la victorie la Copenhaga. Ştiam foarte bine cum joacă din amical, nu au produs nici o surpriză.

Am făcut un meci ok, dar am primit un gol nedorit, care poate să conteze la final. O să avem încredere că o să cîştigăm meciul retur. Alibec este foarte important pentru echipă, îl aşteptăm la echipă, chiar dacă Nico s-a descurcat foarte bine. După acest rezultat, Copenhaga e favorită la calificare. Dar avem încredere în noi şi în jucătorii ofensivi. E greu fără Şumudică, sîntem obişnuiţi să conducă echipa şi să fie pe bancă, dar trebuie să ne descurcăm aşa”, a precizat mijlocaşul lusitan.

“Budescu, aici e familia ta!”

William de Amorim şi Junior Morais au făcut un apel către Budescu ca acesta să se întoarcă alături de echipa cu care a avut cele mai mari performanţe fotbalistice. “Am făcut un meci bun în prima repriză, chiar dacă a doua a fost nereuşită. Dar noi sîntem încrezători, şansele sînt la fel. Cred că vom putea cîştiga acolo. E frumos să îţi cînte imnul Ligii Campionilor. Dacă vom juca şi în deplasare cum am făcut-o prima repriză, agresivi, vom obţine calificarea. Ar fi fost bine să îl avem în echipă pe Budescu, ştie ce este aici, dar trebuie să ia cea mai bună decizie pentru el”, a declarat William de Amorim.

“Danezii pornesc cu prima şansă de calificare, e mai uşor pentru ei. Trebuie să dăm un gol neapărat la Copenhaga. Trebuie să ne bucurăm la finalul celor 90 de minute, nu contează cine marchează. Astra arăta altfel cu Budescu în teren, îl aşteptăm cu braţele deschise. Aici este familia lui”, a punctat căpitanul Junior Morais.

“Sper să ne reglăm problemele şi să jucăm altfel în partida retur. Căldura ne-a ajutat mult, danezii aleargă foarte mult. Sîntem dezamăgiţi de acest rezultat, dar sîntem optimişti pentru partida retur”

Geraldo Alves