Sporturi

Sara Errani, suspendare mărită pentru dopaj! Cât va sta fosta finalistă de la Roland Garros

12.06.2018 | 07:50
Sara Errani suspendare marita pentru dopaj Cat va sta fosta finalista de la Roland Garros

Jucătoarea italiană de tenis Sara Errani s-a ales cu o suspendare mărită pentru dopaj. Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, fosta finalistă de la Roland Garros a fost suspendată pentru zece luni de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Sara Errani, fostă ocupantă a locului 5 WTA, a fost suspendată două luni de Federația Internațională de Tenis, începând din 3 august, după ce a fost depistată pozitiv cu letrozol la un control antidoping. Errani a fost controlată la 16 februarie (data testului iniţal, pozitiv) şi la 7 iunie (data următorului test, care a fost negativ). Ea a continuat să joace până la decizia din august.

Sara Errani, suspendare mărită pentru dopaj: ”Sunt dezgustată”

Italianca a explicat că mama ei suferă de cancer la sân şi ea i-a contaminat mâncarea cu medicamentul Femara, care conţine letrozol. Errani a afirmat că mama ei ţinea medicamentul în bucătărie şi l-a scăpat peste pastele pe care i le pregătea fiicei sale. Comisia antidoping a acceptat această versiune, precum şi faptul că mama i-a ascuns fiicei sale că suferea în continuare de cancer şi urma un tratament în acest sens.

TAS a decis mărirea suspendării pentru dopaj a jucătoarei italiene de tenis Sara Errani de la două la zece luni
TAS a decis mărirea suspendării pentru dopaj a jucătoarei italiene de tenis Sara Errani de la două la zece luni

Însă Errani, locul 72 WTA acum, a făcut apel la TAS, pentru că pierduse toate punctele şi premiile obţinute între 16 februarie şi 7 iunie. Pe de altă parte, şi agenţia antidoping italiană a făcut apel, cerând doi ani de suspendare. TAS a considerat greşeala sportivei de o gravitate redusă, dar care necesită zece luni de suspendare.

Sara Errani s-a declarat dezgustată de decizia TAS care i-a mărit suspendarea pentru dopaj. ”Sunt cu adevărat dezgustată de această problemă. Nu cred că s-a mai întâmplat şi gestionat vreodată ceva similar, în umila mea opinie, într-o atât de ruşinoasă manieră”, a spus ea.

În calculul celor zece luni se va ţine cont de cele două ispăşite deja, astfel că sportiva de 31 de ani va mai fi suspendată opt luni de acum înainte.

În urma acestei decizii, Sara Errani nu va mai putea participa la ediția din acest a turneului BRD Bucharest Open la care își anunțase participarea.