Fotbal intern

“Sărăcie” în perioada de transferuri în Liga 1! Câte cluburi au plătit bani pe jucători

20.02.2021 | 23:28
Saracie in perioada de transferuri in Liga 1 Cate cluburi au platit bani pe jucatori
ADVERTISEMENT

Perioada de mercato din iarnă în Casa Pariurilor Liga 1 a fost dominată de transferul lui Dennis Man la Parma pentru suma record de 13 milioane de euro. Însă, când vine vorba de dat bani, cluburile nu se înghesuie să transfere jucători. Pandemia a tăiat complet bugetul de transferuri, și așa subțire, al unor echipe. 

În perioada de transferuri din iarnă doar trei formații din Casa Pariurilor Liga 1 au cheltuit bani pe transferuri și doar o candidată la titlu: FCSB. Celelalte echipe sunt Astra Giurgiu și FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

“Sărăcie” în perioada de transferuri în Liga 1! Doar 3 cluburi au dat bani pe jucători

În rest, 13 echipe nu au cheltuit niciun euro și s-au orientat către jucătorii liberi de contract sau pentru împrumuturi gratuite, cu clauze de transfer în vară. Campioana la încasări a fost FCSB, cea care a fost și singura formație care a cheltuit peste 1 milion de euro pe transferuri în iarnă.

FCSB i-a luat pe Denis Haruț (660.000 de euro) și Risto Radunovic (400.000 de euro). Însă, roș-albaștrii sunt un caz special pentru că au reușit să îl vândă pe Dennis Man cu fabuloasa sumă de 13 milioane de euro la Parma. Deci profitul roș-albaștrilor este de 12 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari a plătit 35.000 de euro pe Gabi Tamaș!

Astra Giurgiu l-a transferat pe fundașul muntenegrean Momcilo Raspopovic de la Rijeka pentru 200.000 de euro. Astralii au încasat 400.000 de euro pe Radunovic și au cheltuit jumătate de sumă pentru aducerea lui Raspopovic.

FC Voluntari este a treia echipă care a făcut un transfer pe bani în această iarnă. Ilfovenii au plătit 35.000 de euro pentru transferul lui Gabi Tamaș de la U Cluj. O sumă infimă pentru un jucător de mare experiență.

ADVERTISEMENT

13 formații n-au cheltuit niciun euro pentru transferul de jucători!

Au mai rămas 13 echipe care nu au cheltuit nimic în această iarnă: CFR Cluj, Universitatea Craiova, FC Botoșani, Gaz Metan, Viitorul, Hermannstadt, Sepsi, Academica Clinceni, Poli Iași, Dinamo, UTA Arad, FC Argeș și Chindia Târgoviște.

Pandemia de coronavirus a afectat din plin cluburile din Casa Pariurilor Liga 1, iar asta se vede și prin lipsa de investiții în transferuri. Iar în aceste condiții de criză, veniturile din drepturile tv sunt cruciale pentru echipe.

ADVERTISEMENT

Toate transferurile din Casa Pariurilor Liga 1 din iarnă

Pentru Liga 1, contractul de drepturi tv este cel mai scump din această parte a Europei. Casa Pariurilor Liga 1 se vinde mai scump decât prima ligă a Rusiei, Elveției, Austriei, Ucrainei și a tuturor țărilor din împrejurimi.

Transferurile făcute de cluburile din Liga 1 în această perioadă de mercato: 

  • CFR Cluj: Runar Mar Sigurjonsson, Mihai Bordeianu – 0 euro cheltuiți
  • Universitatea Craiova: Matteo Fedele, Juan Camara – 0 euro cheltuiți
  • Astra Giurgiu: Momcilo Raspopovic, Igor Jovanovic, Abdel Lamanje, Shlomi Azulay, Yann Boé-Kane, Sulejman Krpic – 200.000 de euro cheltuiți
  • FCSB: Denis Haruț, Risto Radunovic, Ante Vukusic – 1.060.000 de euro cheltuiți
  • FC Botoșani: Ulrich Mekele, Victor Fernandez, Bogdan Racovițan, Malcom Edjouma – 0 euro cheltuiți
  • Gaz Metan: Vlad Morar, Adama Sarr, Ismael Kanda – 0 euro cheltuiți 
  • Viitorul: Valerijs Sabala, Răzvan Grădinaru, Juvhel Tsoumou, Jo Santos, Artur Crăciun – 0 euro cheltuiți 
  • Hermannstadt: Ante Aralica, Billal Sebaihi, Aias Aosman, Patricio Matricardi, Ionuț Rus, Petrișor Petrescu, Calin Popescu, Drazen Bagaric, Valentin Mărgărit, Saeed Issah, Alexandru Mățel, Adrian Ster – 0 euro cheltuiți 
  • Sepsi: Eder Gonzalez, Simone Rapp, Bradislav Ninaj – 0 euro cheltuiți
  • Academica Clinceni: Martin Toshev, Adi Popa, Thibault Moulin, Aurelian Păun, Aleksandru Longher – 0 euro cheltuiți
  • FC Voluntari: Gabriel Tamaș, Viktor Angelov, Antoni Ivanov, Helder Tavares, Martin Remacle, Mourad Satli, Marius Briceag, Adrian Dorobanțu, Ivan Pesic – 35.000 de euro cheltuiți
  • Poli Iași: Uros Djuranovic, Ștefan Cană, Dylan Flores, Rafael Acosta, Deyver Vega, Pablo Gaitan, Laurențiu Brănescu, Manuel Angiulli – 0 euro cheltuiți
  • Dinamo: Andrei Blejdea, Steliano Filip, Gevaro Nepomuceno, Gudmund Kongshavn, Giani Stere, Jonathan Morsay – 0 euro cheltuiți
  • UTA Arad: Andrei Peteleu, Modestas Vorobjovas, Liviu Antal, Albert Voinea, Evgeniy Shlyakov, Adrian Petre, Roger, Haralambie Mociu – 0 euro cheltuiți
  • FC Argeș: Deian Boldor, Cristi Dumitru, Pablo de Lucas, Jimmy De Jonghe, Ruan Teles, Mario Tudose – 0 euro cheltuiți
  • Chindia Târgoviște: Milan Kocic, Daniel Celea, Mihai Costea, Florinel Mitrea – 0 euro cheltuiți

  • 660.000 de euro a costat Denis Haruț, cel mai scump transfer din Liga 1 în iarnă
  • 13.000.000 de euro a încasat FCSB pentru Dennis Man, vândut la Parma
ADVERTISEMENT