Sport

Sarah, fata cea mică a Anamariei Prodan, este la un pas de WNBA. Va juca baschet în colegiul american: “Poate să înscrie din orice poziţie”

29.10.2018 | 13:11
Sarah fata cea mica a Anamariei Prodan este la un pas de WNBA Va juca baschet in colegiul american Poate sa inscrie din orice pozitie

Sarah Dumitrescu, fata cea mică a Anamariei Prodan, are o carieră strălucită în baschetul juvenil. După ce a jucat timp de patru ani la IMG Academy, una dintre cele mai prestigioase academii de baschet din Statele Unite ale Americii la nivel de liceu, baschetbalista română a primit o bursă din partea celor de la Universitatea din Mississippi. Gruparea cunoscută drept „Ole Miss” joacă în prima divizie a NCAA, la cel mai înalt nivel al baschetului de colegiu.

Sarah a avut 38 de oferte din prima ligă a baschetului din NCAA și a acceptat oferta celor de la Ole Miss, formație care joacă în Conferința de Sud-Est (SEC). Ea se va alătura acestei formații începând de sezonul viitor, când va termina al patrulea sezon la IMG Academy. Astfel, Sarah Dumitrescu face un pas important în a își îndeplini visul, acela de a juca în WNBA.

Sarah Dumitrescu, fata cea mică a Anamariei Prodan, va deveni a treia româncă din NCAA – prima divizie

Sarah Dumitrescu va fi a doua sportivă din România care va juca baschet în NCAA – division 1, după Cristina Ciocan și Gabriela Mărginean. Ciocan, fostă internațională română, a evoluat la Universitatea din Carolina de Sud, între anii 2000-2004, după care a urmat o carieră fructuoasă în Spania, Italia și România, cu mai multe titluri interne câștigate la Târgoviște și ICIM Arad. Mărginean este actualul căpitan al naționalei României, joacă în Spania, la echipa de Euroligă CB Avenida și a evoluat între anii 2006-2010 la Drexel University.

Sarah Dumitrescu este fostă internațională de tineret a României, cu prestații bune în cadrul competițiilor de U16 și U18 la turneele continentale. În ultimul sezon la IMG Academy a adunat medii de 19 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive.

Sarah Dumitrescu și-a dat angajamentul să joace pentru Ole Miss, în NCAA – division 1

„Sunt bucuroasă că am oportunitatea să practic sportul pe care îl iubesc la următorul nivel. Aș vrea să le mulțumesc tuturor universităților care au vrut să mă recruteze. Acestea fiind spuse, sunt entuziasmată să vă anunț că mi-am luat angajamentul să joc la Universitatea din Mississippi”, a spus Sarah Dumitrescu.

„Felicitări Sarah Dumitrescu pentru că ai ajuns la Ole Miss. Poate să înscrie din orice poziție. Este un coșmar pentru orice jucătoare de pe pozițiile 3 și 4. Îți mulțumesc că ai fost parte din echipa noastră”, a scris pe twitter unul dintre foștii ei antrenori.

Sarah este una dintre cele două fiice ale Anamariei Prodan din prima căsătorie, cu baschetbalistul Tibi Dumitrescu. Sarah este născută în 2000 și are o soră mai mare cu un an, Rebecca.