News

Sarah Dumitrescu debutează în NCAA! Fiica Anamariei Prodan este la un pas de WNBA

01.11.2019 | 13:33
Sarah Dumitrescu debuteaza in NCAA Fiica Anamariei Prodan este la un pas de WNBA
ADVERTISEMENT

Sarah Dumitrescu debutează pe 1 noiembrie în baschetul de colegiu din America, NCAA. Acest nivel este ultimul înainte de WNBA, liga profesionistă americană de baschet. Fiica Anamariei Prodan ar putea deveni a treia sportivă din România ajunsă la acest nivel, după Gabriela Mărginean și Florina Pășcălău. 

Sarah Dumitrescu debutează în NCAA! A avut de ales între 38 de oferte

Interesul din partea colegiilor pentru Sarah a fost unul uriaș. Fosta sportivă de la IMG Academy din Bradenton, Florida, a avut nu mai puțin de 38 de oferte de la universitățile din Statele Unite cu bursă completă. Iar Sarah a ales University of Mississippi.

ADVERTISEMENT

Un factor important în alegerea acestei universități a reprezentat-o antrenorul. Sarah a fost dorită în această echipă de antrenoarea Yolett McPhee-McCuin, poreclită Coach Yo, și fiica Anamariei Prodan a ales să joace la formația ei, numită Ole Miss.

Poate să înscrie din orice poziție. Este un coșmar pentru orice jucătoare de pe pozițiile 3 și 4
Sarah Dumitrescu debutează în NCAA! Fiica Anamariei Prodan este prima româncă ajunsă la un pas de WNBA

Poate deveni a treia româncă din istorie în WNBA!

De altfel, Coach Yo este foarte apropiată de jucătoarele ei și în fotografiile echipei este nedespărțită de Sarah Dumitrescu, care se poate dovedi jucătoarea decisivă în acest sezon pentru Ole Miss, iar cele 38 de oferte avute spun totul despre interesul americanilor pentru fiica Anamariei Prodan.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de baschetul de colegiu masculin în care jucătorii pot face pasul spre NBA după doar un an, la feminin jucătoarele aleg de obicei să stea toți anii la colegiu înainte de a face pasul în WNBA, nivelul de baschet profesionist.

Poate să înscrie din orice poziție. Este un coșmar pentru orice jucătoare de pe pozițiile 3 și 4
Sarah Dumitrescu debutează în NCAA! Fiica Anamariei Prodan este prima româncă ajunsă la un pas de WNBA

“Sunt mândră să joc pentru University of Mississippi și le multumesc antrenorilor mei că au avut încredere în mine și colegelor mele ca m-au primit extraordinar în familia lor. Mulțumesc familiei mele care m-a susținut enorm și mi-au dar o educație aparte. Datorită familiei mele, a antrenorilor pe care i-am avut de-a lungul timpului și a colegelor alături de care am evoluat de-a lungul timpului am ajuns omul care sunt azi. Vreau să ajung pe culmi în meseria mea și să-mi fac familia mândră de mine“, Sarah Dumitrescu

Prezentare de vedetă pentru Sarah Dumitrescu

Sarah Dumitrescu va începe din postura de titular primul meci al sezonului Ole Miss – Mississipi Valey, confruntare care va începe pe 1 noiembrie la ora 19:00, ora României. Dacă tânăra în vârstă de 19 ani își va păstra această ascensiune și în baschetul de colegiu, peste trei ani, Sarah Dumitrescu ar putea deveni prima sportivă din România care joacă în WNBA.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din România are numărul 1 pe tricou și americanii i-au făcut o prezentare de senzație lui Sarah Dumitrescu, la fel ca în cazul vedetelor de la profesioniști.

VEZI VIDEO: 

Până acum, un singur român a jucat în baschetul profesionist american, Ghiță Mureșan fiind jucătorul lui Washington Bullets/Wizards între 1993 și 1998 și al lui New Jersey Nets în sezonul 1999-2000.

ADVERTISEMENT

“Poate să înscrie din orice poziție. Este un coșmar pentru orice jucătoare de pe pozițiile 3 și 4”

Sarah este una dintre cele două fiice ale Anamariei Prodan din prima căsătorie, cu baschetbalistul Toni Dumitrescu. Sarah, născută în anul 2000 are o soră cu un an mai mare, Rebecca.

„Sunt bucuroasă că am oportunitatea să practic sportul pe care îl iubesc la următorul nivel. Aș vrea să le mulțumesc tuturor universităților care au vrut să mă recruteze. Acestea fiind spuse, sunt entuziasmată să vă anunț că mi-am luat angajamentul să joc la Universitatea din Mississippi”, a spus Sarah Dumitrescu.

„Felicitări Sarah Dumitrescu pentru că ai ajuns la Ole Miss. Poate să înscrie din orice poziție. Este un coșmar pentru orice jucătoare de pe pozițiile 3 și 4. Îți mulțumesc că ai fost parte din echipa noastră”, a scris pe twitter unul dintre foștii ei antrenori.

 

ADVERTISEMENT