Sport

Sarah Dumitrescu, fiica cea mică a Anamariei Prodan, a semnat contractul! Pas uriaș spre WNBA

14.11.2018 | 18:33
Sarah Dumitrescu fiica cea mica a Anamariei Prodan a semnat contractul Pas urias spre WNBA

Sarah Dumitrescu, fiica cea mică a impresarului de fotbal Anamaria Prodan și a fostului baschetbalist Tibi Dumitrescu, a semnat oficial cu Universitatea Mississippi din Conferința de Sud-Est (SEC) a NCAA. Echipa pentru care va juca evoluează în Divizia 1 a colegiilor americane, nivelul cel mai înalt al baschetului juvenil de peste ocean.

Sarah Dumitrescu și-a pus semnătura pe contractul cu „Ole Miss”, după ce în urmă cu câteva săptămâni s-a înțeles cu formația din NCAA. Ea a fost însoțită de părinții săi când a oficializat acest pas, după cum se poate vedea din imaginile de la conferința de presă transmisă de IMG Academy pe rețelele de socializare. „Este în programul nostru de câțiva ani și suntem foarte mândri de ea”, a fost mesajul coordonatorului IMG Academy, în momentul în care a prezentat-o pe Sarah, care apoi s-a pozat cu antrenorii și familia sa. (vezi video plus galerie foto, minutul 20)

IMG Academy Fall 2018 NLI Signing Day

Gepostet von IMG Academy am Mittwoch, 14. November 2018

Sarah Dumitrescu a fost curtată intens de formațiile din NCAA

Sarah Dumitrescu este fostă internațională de tineret a României, și a avut o linie statistică bună în cadrul competițiilor de U16 și U18 la turneele continentale. În ultimul sezon la IMG Academy a strâns medii de 19 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive.

„Sunt bucuroasă că am oportunitatea să practic sportul pe care îl iubesc la următorul nivel. Aș vrea să le mulțumesc tuturor universităților care au vrut să mă recruteze. Acestea fiind spuse, sunt entuziasmată să vă anunț că mi-am luat angajamentul să joc la Universitatea din Mississippi, a spus în urmă cu câteva săptămâni Sarah Dumitrescu.

Sarah Dumitrescu a semnat cu Universitatea Mississippi din NCAA

Dumitrescu va călca astfel pe urmele unora dintre cele mai bune baschetbaliste din istoria României, precum Cristina Ciocan sau Gabriela Mărginean, sportive care au evoluat de-a lungul istoriei în NCAA Division 1. De asemenea, Sarah face parte dintr-o generație foarte bună de jucătoare din România care și-au găsit în ultimul timp un angajament la cel mai important nivel al baschetului juvenil de peste ocean, precum Ana Ferariu, Irina Parău, Anamaria Vîrjoghe sau Claudia Stan.