SĂRBĂTOARE 25 iulie: o mare Sfântă e prăznuită azi de ortodocşi

Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, este pomenită în calendarul creştin ortodox la 25 iulie.

Sfânta Ana a fost mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Maria, care, prin harul lui Dumnezeu, s-a făcut bunica după trup a Mântuitorului Hristos.

Sfânta Ana era din neamul lui Levi, fiică a Mariei şi a preotului Matan. Ei au avut trei fete: Maria, Sovi şi Ana. Maria s-a căsătorit la Betleem şi a născut pe Salomeea moaşa; Sovi s-a căsătorit tot la Betleem şi a născut pe Elisabeta, mama Sfântului Proroc şi Înaintemergător Ioan Botezătorul; iar Ana s-a căsătorit în pământul Galileei şi a născut pe Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Sfânta Ana, după ce a născut pe Maica Domnului şi după ce a dus-o la templu la vârsta de trei ani, a rămas în cealaltă vreme a vieţii sale în post, rugăciuni şi faceri de bine către cei lipsiţi. S-a dus în pace către Domnul, la vârsta de 69 de ani. Sfântul Ioachim, tatăl Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Maria, s-a săvârşit la 84 de ani, încât Sfânta Născătoare de Dumnezeu, pe când se afla încă în templu, la vârsta de 11 ani, a rămas fără părinţi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET