Sport

74 de ani de Dinamo. Cadou pentru club: se face stadionul nou. Foto + Video

E sărbătoare mare în parcul sportiv din Ștefan cel Mare. Dinamoviștii sărbătoresc 74 de ani de la înființarea clubului, cel mai galonat din istoria sportului românesc.
11.05.2022 | 16:50
74 de ani de Dinamo Cadou pentru club se face stadionul nou Foto  Video
Legendele lui Dinamo. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT
11-05-2022
14:22

Cadou pentru Dinamo, la 74 de ani

Marea veste, pe care o aştepta toată suflarea alb-roşie, a fost demararea proiectului pentru un nou stadion la Dinamo. Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, i-a predat dosarul lui Attila-Zoltán Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației.

„Fiți siguri că Dinamo va avea un stadion nou. CNI are termeni clari, Guvernul sprijină această investiție așa că nu ne rămâne decât să ne vedem sănătoși la inaugurare“, a declarat Attila-Zoltán Cseke.

11-05-2022
13:54

A început meciul legendelor lui Dinamo. Tribunele sunt goale

Legendele fotbalului dinamovist se întâlnesc într-un meci de gală, cu ocazia celor 74 de ani de existenţă al clubului. Ioan Andone se află, din nou, pe banca tehnică a lui Dinamo. Mircea Lucescu a plecat de la eveniment şi nu va “antrena”.

Ioan Andone, din nou pe banca lui Dinamo. FOTO: Fanatik

Din păcate, la eveniment nu asistă prea mulţi spectatori. În tribune se află mai mult copiii înscrişi la club.

Tribune goale la meciul legendelor lui Dinamo. FOTO: Fanatik
Tribune goale la meciul legendelor lui Dinamo. FOTO: Fanatik

În ciuda trecerii timpului, Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani) este într-o formă fizică excelentă.

Ioan Ovidiu Sabău, în continuare în formă. FOTO: Fanatik

Primul gol al meciului a fost înscris de Boris Ceka.

11-05-2022
13:34

Marian Iuhasz, premiat de CS Dinamo

Marian Iuhasz, unul dintre sponsorii care au ajutat echipa de fotbal a lui Dinamo în ultimul timp, a fost premiat de CS Dinamo. Omul de afaceri este unul din investitorii care au sprijinit financiar echipa din Liga 1, după cum a anunţat FANATIK în exclusivitate. 

Pe lângă implicare la fotbal, Marian Iuhasz a mai ajutat şi secţia de handbal de la Dinamo, dar şi alte disciplite. Pentru ajutorul acesta, el a fost premiat în cadrul sărbătorii de 74 de ani a lui Dinamo.

11-05-2022
13:13

Ioan Ovidiu Sabău, autograf pe un tricou pe care l-a îmbrăcat la Brescia

Aflat printre invitaţi, Ioan Ovidiu Sabău a avut ocazia de a semna un tricou în care chiar el a jucat pentru Brescia. 

Autograful lui Ioan Ovidiu Sabău. FOTO: Fanatik

Fostul mijlocaş dinamovist a jucat pentru echipa italiană în două perioade, între 1992 şi 1996, respectiv în sezonul 1997-1998, bifând peste 100 de partide.

11-05-2022
12:33

Festivităţile au început cu imnul României

Sărbătoarea dinamovistă a început cu intonarea imnului naţional. 

 

11-05-2022
12:25

Giani Kiriţă şi Florentin Petre, printre invitaţi

De la sărbătoarea lui Dinamo nu puteau lipsi nici fotbaliştii care au câştigat campionate pentru culorile alb şi roşu. Giani Kiriţă şi Florentin Petre sunt şi ei prezenţi.

Giani Kiriţă şi Florentin Petre. Foto: FANATIK

Fostul fundaş a profitat de ocazie şi a făcut un selfie cu mulţi dintre copii prezenţi în tribune, toţi legitimaţi la CS Dinamo.

Selfie-ul lui Giani Kiriţă cu micii dinamovişti. Foto Fanatik
11-05-2022
12:06

Oameni cu nume şi funcţii importante, prezenţi la sărbătoarea de 74 de ani a clubului Dinamo

Dinamo, club fondat pe 14 mai 1948, sărbătoreşte 74 de ani de la înfiinţare, dar cu 3 zile mai devreme. Ziua festivă a adus la stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare nume importante din istoria grupării, dar şi înalţi oficiali din sport. 

Mihai Covaliu şi Elisabeta Lipă, la stadionul Dinamo

Mihai Covaliu, preşedintele COSR, Lucian Bode, ministrul de Interne, şi Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, dar şi o legendă în viaţă a lui Dinamo, sunt prezenţi la stadion. 

Dinamoviștii sunt în sărbătoare. Cel mai galonat club sportiv din România aniversează 74 de ani de la înființare. Evenimentele festive se vor derula pe stadionul din Ștefan cel Mare în prezența a numeroase personalități.

Multe generații, un singur spirit

Data aniversară a clubului Dinamo este 14 mai, însă anul acesta festivitățile vor fi organizate azi, 11 mai. Situația echipei de fotbal nu este cea cu care suporterii erau obișnuiți în anii ce-au trecut. Dar speranța nu a murit, iar evenimente de acest gen au tocmai darul de a păstra viu spiritul.

ADVERTISEMENT

Legendele se întorc pe stadionul din Ștefan cel Mare. Foști fotbaliști care au scris pagini importante în cartea de istorie a clubului Dinamo se vor reuni în complexul sportiv în care s-au obținut atâtea performanțe de poveste.

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, organizatorii au pregătit o mulțime de evenimente și surprize pentru cei ce țin sus steagul roș-alb.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea, Ioan Mărginean, Cornel Țălnar, Alexandru Nicolae, Sătmăreanu, Marin Dragnea, Costel Orac sau Gigi Mulțescu sunt doar câteva dintre numele grele așteptate să pășească din nou pe gazonul stadionului pe care s-au înclinat cândva Inter Milano, Everton, sau Hamburg.

Amfitrionul festivităților va fi Dănuț Lupu, care a dezvăluit că, în funcție de disponibilitate și de starea de sănătate, o pleiadă de legende ale clubului își vor da întâlnire la ceas aniversar.

ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Lucian Bode, dar și alte personalități din clasa politică, apropiate sau nu de club, sunt așteptate în complexul sportiv din șoseaua Ștefan cel Mare.

Fanii dinamoviști așteaptă marele anunț

Momentul prin care trece echipa de fotbal nu este cel mai potrivit pentru un astfel de eveniment, însă viitorul se conturează frumos pentru roș-albi.

ADVERTISEMENT

În cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea celor 74 de ani de la înființarea clubului, ”câinii” vor primi și vestea pe care o așteaptă de ani de zile. Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții (CNI) vor anunța momentul în care vor fi demarate lucrările pentru construcția noului stadion.

Ridicarea unei noi arene în Ștefan cel Mare, pe amplasamentul actualului stadion este visul cel mare al tuturor dinamoviștilor care văd prin acest lucru, simbolistic măcar, renașterea clubului.

Pe lângă ”Meciul legendelor”, momentul în care va fi făcut anunțul oficial de către CNI cu privire la viitoarea arenă este, probabil, cel mai așteptat al zilei aniversare.

Dacă nu vor apărea probleme neprevăzute, noul stadion va fi gata până în 2025, va avea o capacitate de 25.000 de locuri și dotări de ultimă generație.

ADVERTISEMENT