Sport

Sărbătoare la Hunedoara după 3 goluri în poarta FCSB: “A fost o mare minune ce am reuşit noi”

CS Hunedoara a visat frumos. A revenit de la 0-3 și a trimis meciul cu FCSB în prelungiri după un gol egalizator, de generic. Experiența a făcut diferența.
23.09.2021 | 00:15
Sarbatoare la Hunedoara dupa 3 goluri in poarta FCSB A fost o mare minune ce am reusit noi
Constantin Valentin Budescu in meciul de fotbal dintre CS Hunedoara si FCSB, contand pentru Cupa Romaniei, desfasurat pe Stadionul Michael Klein din Hunedoara, miercuri 22 septembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Un meci istoric la Hunedoara, între echipa locală și FCSB, și o evoluție a scorului uluitoare s-a consumat în 16-imile Cupei României.

Cu 8 goluri marcate, toate din acțiune, partida dintre echipa de liga a treia și vicecampioana FCSB a fost de departe cel mai interesant din această fază a competiției.

ADVERTISEMENT

”Puțin mai concentrați puteam scoate mai mult”

FCSB a condus cu 2-0 la pauza meciului cu CS Hunedoara din 16-imile Cupei României și aveau 3-0 după 50 de minute. A urmat o revenire aproape ireală a gazdelor și a fost nevoie de prelungiri pentru calificarea roș-albaștrilor.

Fost campion al țării cu Oțelul Galați, căpitanul hunedorenilor, Laurențiu Buș, este mândru de modul în care el și colegii lui și-au încheiat parcursul în Cupa României.

ADVERTISEMENT

”Cred că publicul și telespectatorii au fost mulțumiți și am ieșit din competiție cu fruntea sus. A fost o mare minune ce am făcut noi de la 0-3. Puține echipe reușesc să întoarcă FCSB-ul de la 0-3.

Am acceptat oferta pentru că e un proiect de viitor, frumos, știu că suporterii de aici sunt avizi după fotbal. Mă bucur că fac parte și eu din istoria asta”, a declarat Buș.

ADVERTISEMENT

Unul dintre eroii hunedorenilor a fost portarul de nici 17 ani, Ștefan lefter. Acesta a avut câteva intervenții salutare în fața mult mai titraților adversari. În prelungiri, însă, și-a băgat mingea în poartă la golul de 3-4.

”E o seară de neuitat pentru noi, puțin mai concentrați dacă eram cred că puteam scoate mai mult. Am avut respect pentru ei până am intrat pe teren, apoi a fost o simplă echipă.

ADVERTISEMENT

Dacă promovăm voi face tot posibilul să rămân aici, dar nu depinde de mine, sunt jucătorul Rapidului. Atmosfera a fost incredibilă”, a spus Lefter.

Antrenorul hunedorenilor știe ce i-a lipsit echipei lui în meciul cu FCSB

Tehnicianul echipei CS Hunedoara aproape că a uitat cum e să pierzi un meci. În sezonul precedent, ca antrenor al echipei Viitorul Șelimbăr a încheiat campionatul fără eșec.

Nici pe banca celor de la CS Hunedoara nu a cunoscut înfrângerea în liga a treia. Florin Maxim, fost fotbalist la Steaua, a mărturisit că echipa lui nu s-a lăsat impresionată de numele adversarilor.

”Nu mi-am făcut un obiectiv să rămân neînvins, dar e frumos ce se întâmplă. Am întors un rezultat de la 0-3, le-am spus jucătorilor să nu-i respectăm mai mult decât trebuie.

Băieții au făcut un efort prea mare ca să-i egalăm și s-a văzut asta în prelungiri. În prelungiri diferența o fac și schimbările, la noi au intrat copii, așa ne-am orientat pentru că trebuie să avem în componență juniori.

Nu avem ritmul necesar, avem jucători talentați, dar nu poți să învingi pe FCSB numai cu copii. Pe de altă parte, acest meci putem să-l catalogăm ca un eveniment pentru oraș.

Nu face decât să mă bucure acest lucru. Asta le spun și jucătorilor, noi facem lucrurile astea și trebuie să fim mândri de ce am făcut până acum”, a spus antrenorul Florin Maxim.

ADVERTISEMENT