Sport

Cadou de Sărbători pentru microbiști! O nouă televiziune de sport va fi de luni pe cablu

FANATIK a stat de vorbă cu Anamaria Prodan, noul investitor de la Realitatea Sportivă, postul de sport care emite începând cu 1 decembrie și care va fi disponibil pe cablu de la data de 13 decembrie.
09.12.2021 | 21:13
Cadou de Sarbatori pentru microbisti O noua televiziune de sport va fi de luni pe cablu
ADVERTISEMENT

Trustul Realitatea a lansat de la 1 decembrie două noi posturi de televiziune: Realitatea Sportivă și Realitatea Star, însă deocamdată nu se văd nicăieri! Cele două posturi vor fi introduse în grila de programe de luni, 13 decembrie.

FANATIK i-a contactat pe Claudiu Giurgea, coordonatorul Realitatea Sportivă și pe Genoveva Grigoroscut, managerul departamentul de Vânzări de la Realitatea, care au oferit detalii în premieră despre cele două posturi TV.

ADVERTISEMENT

Realitatea Sportivă, noul post TV care emite de pe 1 decembrie

FANATIK a stat de vorbă cu realizatorul TV, Claudiu Giurgea, un jurnalist cu ștate vechi care a oferit mai multe detalii despre noul post de televiziune care le face concurență celor de la Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport, PRO X și Eurosport.

„Suntem în tratative cu toate firmele de cablu, o să ne vedem în curând. Nu pot să dau un răspuns exact, dar vom fi în toate rețelele, sper că cel mai târziu până la finalul anului”. – Claudiu Giurgea

ADVERTISEMENT

Mai mult, administratorul celor două posturi TV, Genoveva Grigoroscut a explicat pentru FANATIK cum stau lucrurile:

„De mâine, în proporție de 80% ne vedem pe cablu, la RDS-RCS, de luni este 100%. Important este că am intrat pe cablu la un operator mare, restul vor urma în scurt timp”.

ADVERTISEMENT

Cele două posturi nu pot fi însă urmărite momentan

Realitatea Sportivă și Realitatea Star au intrat oficial pe piață cu ocazia Zilei Naționale a României, însă deocamdată niciun operator de club nu are în grila de programe aceste posturi TV, însă vor fi disponibile de pe data de 13 decembrie.

Cele două canale TV au primit licența încă de pe data de 25 iunie 2020, iar Ana Maria Prodan va fi acționară la cele televiziuni. Din cauza pandemiei debutul celor două posturi TV s-a amânat cu șase luni de zile, iar Claudiu Giurgiu a explicat în luna mai de ce: „Problema este legată de ceea ce s-a întâmplat în pandemie. Sculele de emisie n-au ajuns însă. Noi suntem în linie dreaptă în ceea ce priveşte linia editorială. Am început angajările pentru Realitatea Sportivă. Doar aşteptăm sculele”.

ADVERTISEMENT

PHG Media Invest este firma care se ocupă efectiv de cele două posturi și este deținută de Păcuraru Daniela-Madi, soţia lui Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus.

Anamaria Prodan, acționar la cele două noi posturi de televiziune. Impresara apare în promo-ul de prezentare

Anamaria Prodan este acționar la cele două posturi și a explicat în exclusivitate pentru FANATIK de ce pentru moment cele două posturi sunt disponibile doar la nivel regional.

„Acum ne vedem doar în câteva regiuni, s-a lucrat la fibră. Dar de luni, sau poate chiar mai devreme, vom intra pe RDS-RCS, actele vor fi semnate mâine. În cel mai scurt timp, vom fi peste tot.

Ne-am dori să ajungem în must-carry, chiar îmi doresc. Eu zic, oricum, că până luni se vor rezolva multe. Noi am demarat absolut toate discuțiile, tot”, a explicat Anamaria Prodan motivele pentru care cele două posturi TV nu pot fi încă urmărite.

Câți bani s-au investit în cele două televiziuni și ce sporturi ar putea transmite Realitatea Sportivă

Conform Consiliului Național al Audiovizualului în cele două televiziuni s-au investit în jur de 800.000 de euro. Cele două posturi vor fi disponibile în sistem High Definition (HD) și 4K.

Canalul de sport este coordonat de Claudiu Giurgea, în timp ce şefa proiectului Realitatea Star este realizatoarea de talk show politic, Nicoleta Cone. Deocamdată Realitatea Sportivă nu are drepturi pentru nicio competiție, însă Claudiu Giurgea avea planuri mari.

FANATIK a anunțat în exclusivitate apariția unui nou post TV de sport încă din 2020, când Claudiu Giurgiu explică că își dorește ca Realitatea Sportivă să cumpere drepturile TV din Liga 1 și Liga 2, dar să transmită și alte sporturi mult mai puțin mediatizate:

„Patronatul postului intenționează să se bage și la drepturile TV pentru Liga 1 și Liga 2. Dar, așa cum am spus și la CNA când am luat licența (n.a. – iunie 2020), vrem să ne axăm foarte mult pe sporturile care nu se văd acum la televizor și care au destul de mulți fani”

„Sunt multe sporturi pe care lumea vrea să le vadă și nu are unde să le vadă pentru că nu le difuzează nimeni deoarece, din punctul unora de vedere, nu fac audiență. Noi ne asumăm riscul și vom populariza și sporturile mai puțin vizibile la televizor”. – Cladiu Giurgea pentru FANATIK în decembrie 2020.

Anamaria Prodan, planuri mari cu Realitatea Sportivă și Realitatea Star: „Mă întorc numărul unu!”

Anamaria Prodan a văzut acest nou proiect ca pe o mare provocare și e sigură că Realitatea Sportivă și Realitatea Star vor fi două posturi de succes:

„E provocarea maximă pentru mine. Mă întorc la prima dragoste şi mă întorc numărul unu! Întotdeauna am crezut în puterea fabuloasa a presei. Cred foarte tare în oamenii tineri, foarte bine pregătiţi. Am ştiut că vom pune bazele celor două televiziuni care se nasc de 1 decembrie.

Va fi cu totul altfel decât ceea ce este. Am aproape 50 de ani şi niciodată nu am lăsat capul în jos. Nu mă schimbă faptul că voi deveni patron de televiziune! Eu vreau să aduc în faţa telespectatorilor munca unui sportiv, viaţa lui aşa cum o văd eu.

Eu am acces în ambele lumi, şi în lumea mondenă, şi în cea sportivă. Vreau să relaxez puţin lucrurile. Fotbalul este despre bucurie, nu despre încrâncenare, despre bătaie!”, declara impresara în octombrie în cadrul emisiunii „Realitatea Sportivă”.

Cu ce posturi TV mai concurează Realitatea Sportivă. Ce transmite fiecare

Realitate Sportivă va avea o concurență mare pe segmentul sport, unde Digi Sport, Telekom, Look Sport, PRO X și Eurosport sunt deja de ani buni pe piață.

PRO X este cunoscută pentru emisiunile pe care le difuzează, mai exact pentru „Ora exactă în sport”, dar și pentru transmiterea meciurilor lui CFR Cluj din Conference League.

Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport sunt televiziunile care momentan transmit meciurile din Casa Pariurilor Liga 1, în timp ce Eurosport este singura televiziune din România care difuzează meciurile din cel mai tare campionat din lume, Premier League.

Digi Sport este cea mai urmărită televiziune de sport din România, care transmite meciurile din UEFA Champions League, Europa League și partidele din Serie A, Bundesliga, Ligue One și La Liga.

  • 1 decembrie e data de la care Realitatea Sportivă și Realitatea Star emit
  • 5 televiziuni de sport există în acest moment în România
  • 800.000 de euro s-au investit în cele 2 noi posturi TV 
ADVERTISEMENT