Fotbal international

Sârbii vor locul FCSB în Europa League. “UEFA să o reprimească pe Backa Topola!”

23.09.2020 | 11:31
Sarbii vor locul FCSB in Europa League UEFA sa o reprimeasca pe Backa Topola
ADVERTISEMENT

Situaţia disperată existentă în acest moment la FCSB, cu aproape întregul lot trimis la podea de coronavirus, naşte multe semne de întrebare asupra a ceea ce se va întâmpla cu calificarea în play-off şi a disputării jocului cu Slovan Liberec, programat joi, 24 septembrie, în România, în turul 3 preliminar al Europa League.

UEFA este cea care trebuie să decidă, având la dispooziţie două variante. Fie indică disputarea partidei în cazul în care FCSB poate prezenta un lot de 13 jucători, obligatoriu un portar, fie acceptă solicitarea făcută de clubul bucureştean de amânare cu 48 sau 72 de ore a meciului.

ADVERTISEMENT

Există şi o treia variantă, pe care nu ne-o dorim nici în ruptul capului. Dacă nu sunt 13 jucători sănătoşi sau nu există un portar meciul va fi pierdut la masa verde cu scorul de 3-0. Momentan, culegând şi de la FCSB II, echipa din Liga 3, se poate alcătui un unsprezece de start, însă şansele de calificare ar fi aproape utopice.

Sârbii vor ca UEFA să reprimească pe Backa Topola în locul FCSB

În aceaste condiţii presa din Serbia şi-a reamintit de incredibilul meci din turul precedent, câştigat de FCSB la lovituri de departajare împotriva lui Backa Topola şi vine cu o propunere absolut neaşteptată pentru forul european.

ADVERTISEMENT

Sârbii consideră că imposibilitatea FCSB de a-şi desfăşura jocul nu trebuie să ducă la calificarea la masa verde a cehilor. Ei cer UEFA să reprimească în competiţie pe Backa Topola în locul echipei care îşi câştigase pe teren dreptul de a merge mai departe.

Motivaţia este epidemia de COVID 19 de la clubul bucureştean

„FCSB, sau fosta Steaua, s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa League, după un meci nebun și o loterie a penalty-urilor la Senta. Faimosul club din România a eliminat Backa Topola, însă înainte și după meci au fost descoperite cazuri de coronavirus în cantonamentul echipei din București.

ADVERTISEMENT

Încă 5 jucători din prima echipă au fost testați pozitiv la COVID-19, numărul total al jucătorilor infectai ajungând la 14. Rămâne de văzut care va fi reacția UEFA, care nu are milă în astfel de cazuri.

Nu există nici o şansă ca forul european să ia în calcul asemenea variantă

Astfel, dacă se va stabili că FCSB nu poate disputa meciul din turul 3, nu ar fi de mirare ca forul european să o reprimească pe Backa Topola pe scena europeană și să îi ofere o nouă șansă. Românii trebuie să îi găzduiască pe cehii de la Liberec în turul 3, însă totul este în ceață acum”

ADVERTISEMENT

Este o propunere fără nici măcar 1 la sută şanse de concretizare, regulamentele UEFA fiind foarte clare pentru astfel de situaţii, scenariul cel mai rău fiind pierderea meciului de către FCSB la masa verde.


 

ADVERTISEMENT
Tags: