Life

Sărutul clandestin care i-a schimbat viața lui Roger Federer. Cum a început povestea de iubire a jucătorului de tenis cu soția sa, Mirka

Roger Federer și Mirka: o poveste care a început printre rachetele de tenis, care continuă și după retragerea sportivului...
16.09.2022 | 12:37
Sarutul clandestin care ia schimbat viata lui Roger Federer Cum a inceput povestea de iubire a jucatorului de tenis cu sotia sa Mirka
Roger Federer este de 22 de ani cu aceeași femeie, Mirka. Foto: hepta.ro/ Fotomontaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Roger Federer este recunoscut de o lume întreagă pentru povestea succesului său în tenis, însă sportivul are și o istorie amoroasă destul de interesantă. Povestea de iubire pe care o trăiește din 2000 este parcă desprinsă din filme!

Roger Federer și-a cunoscut soția la Jocurile Olimpice de la Sydney, când avea doar 19 ani

Federer este căsătorit cu Mirka Vavrinec, parteneră pe care a cunoscut-o în urmă cu 22 de ani, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Sydney.

ADVERTISEMENT

Roger avea doar 19 ani, încă nu deținea titluri în circuitul ATP și abia era cunoscut drept tânără speranță a tenisului mondial. Viața lui avea să se schimbe, însă, după Jocurile Olimpice unde a cunoscut-o pe cea care urma să îi devină suflet pereche.

Turneul din Sydney presupunea un examen important pentru Federer, care pierduse două meciuri importante până atunci. Antrenorul său la acea vreme, Sven Groeneveld a început să fie îngrijorat în legătură cu performanțele lui Roger după ce acesta a vorbit despre o fată de 24 de ani pe care a pus ochii în orașul australian.

ADVERTISEMENT

Teama că o iubire de-o vară îi va afecta cariera l-a determinat pe antrenor să preia frâiele și să spună un contundent „NU” cu privire la idila la care Roger se gândea.

Groeneveld: „Nu ne-a ascultat și a luat cea mai bună decizie”

Mirka, femeia care i-a devenit parteneră de viață, făcea parte din delegația Elveției. Tânăra de origine cehoslovacă ar fi răspuns ochilor dulci pe care îi făcea Roger. Discuțiile pe care aceștia le purtau în satul olimpic nu erau în totalitate legate de… tenis!

ADVERTISEMENT

Peste ani, Sven Groeneveld a recunoscut că a încercat să îi taie aripile lui Federer. „I-a întrebat pe toți cei din delegație dacă ar trebui să fie cu Mirka. Toți i-am spus nu. Nu ne-a ascultat și a luat cea mai bună decizie a vieții sale”, a declarat Groenveld în anul 2020, într-un live realizat pe o rețea de socializare, notează infobae.com.

Adevărul este că Roger a încercat în primă fază să îi asculte pe cei din echipa sa, dar și-a urmat până la urmă inima. „Eram un novice. Nu aveam habar cum să mă organizez. Adevărul e că în acele două săptămâni petrecute în Australia am construit o legătură frumoasă. În ultima zi, înainte ca fiecare să plece pe drumul său, a venit ceva mai mult decât un sărut. Totul s-a transformat apoi în ceva extraordinar pentru noi”, și-a amintit Federer peste mai mulți ani.

ADVERTISEMENT

Mirka, jucătoare de tenis la rândul ei, a fost nevoită să se retragă după ce în 2002 a suferit o leziune la un picior. Femeia nu câștigase mari titluri până la retragere, fiind poziționată pe locul 74 în rankingul WTA. După ce a părăsit lumea tenisului, complet îndrăgostită de Federer, Mirka devenea principalul stâlp de sprijin pentru partenerul său.

roger federer
Mirka, împreună cu copiii, privindu-l pe Federer din gradenă în timpul unui meci. Foto: hepta.ro

„Ea a avut un impact profund asupra caracterului meu”

Soției sale i se datorează, de altfel, schimbarea sa de atitudine în fața publicului și a adversarilor. E cunoscut faptul că jucătorul de tenis nu se număra printre cei mai empatici și accesibili cu putință.

„Ea a avut un impact profund asupra caracterului meu. Poate nu neapărat asupra felului în care joc, dar asupra mea ca persoană, în mod cert. M-a făcut să cresc și să mă maturizez în primii ani de succes. Mereu a fost acolo să mă ajute. Mi-a făcut viața mai fericită, fără să îi pese dacă am câștigat sau am pierdut”, declarase Roger Federer, în anul 2019, pentru publicația La Nacion.

Cei doi au făcut pasul cel mare în luna aprilie 2009, după 9 ani în care amândoi și-au dat seama că sunt făcuți unul pentru celălalt și că relația lor chiar are viitor. La câteva luni după ce au ajuns în fața altarului, au venit pe lume, în iulie, cele două gemene ale sportivului, Myla și Charlene. În mai 2014, s-au alăturat familiei alți doi îngerași pe care i-au botezat Leo și Lenny.

La 22 de ani de la sărutul clandestin din Sydney, Roger Federer și-a anunțat retragerea din lumea tenisului. În spatele său, și în acest moment emoționant, a fost, ca de obicei, Mirka.

Roger Federer este unul din cei mai titrați jucători de tenis din istorie. A fost, timp de 310 săptămâni, pe locul întâi în clasamentul ATP. Este deținătorul recordului pentru cele mai multe victorii în finalele turneelor de Grand Șlem (20 de trofee ridicate), dar și în finala Turneului Campionilor, lăudându-se cu 6 victorii.

ADVERTISEMENT