News

Sărutul, interzis de Revelion în această țară. Decizie radicală luată de autorități

31.12.2020 | 09:21
Sarutul interzis de Revelion in aceasta tara Decizie radicala luata de autoritati
ADVERTISEMENT

Noua tulpină de coronavirus face ravagii în Marea Britanie, motiv pentru care autoritățile au decis să impună restricții nemaivăzute în această perioadă.

Printre altele, britanicii au interzis sărutul de Revelion, o tradiție mai ales în rândul tinerilor care petreceau la trecerea dintre ani.

ADVERTISEMENT

Londra a ajuns deja într-o stare de alertă fără precedent și autoritățile le cer tuturor cetățenilor să respecte cu strictețe regulile de distanțare socială.

Sărutul, interzis în Marea Britanie de Revelion

Am fost clari, premierul a spus anterior că este important ca toată lumea să urmeze recomandările şi să facă tot ce poate pentru a reduce transmiterea virusului.

ADVERTISEMENT

Acest lucru rămâne valabil în ajunul Anului Nou, aşa că le cerem oamenilor să respecte instrucţiunile şi să menţină contactul la minimum”, au transmis reprezentanții guvernului britanic.

În Marea Britanie sărutul de Revelion reprezintă o tradiție veche, care are legătură cu norocul din următorul an dar și cu modul în care va decurge relația dintre cei doi iubiți în viitor.

ADVERTISEMENT

Noua tulpină de Covid a ajuns în SUA

Noua tulpină de Covid, cea despre care premierul britanic Boris Johnson anunța că este cu 70% mai contagioasă, a ajuns în Statele Unite ale Americii. Mai exact, un bărbat din Colorado a fost depistat pozitiv cu această tulpină, însă motivele de îngrijorare sunt foarte mari pentru că bărbatul respectiv nu a călătorit în ultima vreme.

„Sunt multe lucruri pe care nu le ştim despre această nouă variantă, dar cercetătorii din Marea Britanie avertizează lumea că este cu mult mai contagioasă”, a explicat Jared Polis, guvernatorul statului Colorado.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, mai mulți specialiști din SUA au explicat că nu există nicio dovadă momentan că această tulpină ar fi mai contagioasă, iar o concluzie ar putea fi trasă doar peste câteva săptămâni. Mai mult, medicii au dat asigurări că această nouă formă de boală nu este mai gravă.

 

ADVERTISEMENT