Sporturi

Sascha Bajin, noul antrenor al lui Halep?! Performanțe uriașe reușite de omul care a dus-o pe Osaka pe primul loc în lume

05.03.2019 | 18:04
Sascha Bajin noul antrenor al lui Halep Performante uriase reusite de omul care a duso pe Osaka pe primul loc in lume

Darren Cahill a pus capăt colaborării cu Simona Halep la finalul anului trecut din rațiuni familiale, iar de atunci sportiva noastră încearcă să-și găsească un nou antrenor care să se ridice la nivelul australianului. Alesul poate fi Sascha Bajin, omul care a dus-o pe Naomi Osaka pe primul loc în lume. 

Sascha Bajin, noul antrenor al lui Halep?!

Sport.ro anunță că Bajin se bucură de încrederea lui Ion Țiriac și a Virginiei Ruzici, iar acesta ar putea începe colaborarea cu Halep chiar la Roland Garros, turneul preferat al româncei. Simona are trei finale disputate la Open-ul Francez, două pierdute și una câștigată, chiar anul trecut.

Sascha Bajin a fost până de curând antrenorul japonezei Naomi Osaka, sportivă care se afla pe locul 68 WTA în momentul începerii colaborării cu el. Sub îndrumarea lui Bajin, Naomi Osaka a ajuns până pe locul 7 și a devenit prima japoneză din istorie care triumfă la un turneu de Mare Șlem, impunându-se la US Open în 2018.

Sascha Bajin si Naomi Osaka
Sascha Bajin si Naomi Osaka

Bajin a lucrat cu Osaka, Serena, Azarenka și Wozniacki

În acest an, Osaka a scris din nou istorie, devenind cea de-a zecea sportivă din toate timpurile care câștigă consecutive turneele de la US Open și de la Australian Open. În ciuda acestor succese, Osaka a anunțat încetarea colaborării cu Bajin la mijlocul lunii februarie, fapt care a șocat lumea tenisului.

Bajin, care are numai 34 de ani, a făcut parte totodată din staff-ul sportivelor Serena Williams, Viktoria Azarenka și Caroline Wozniacki. Cu el în echipă, Serena a câștigat 13 titluri de Mare Șlem, iar celelalte două sportive au avut la rândul lor rezultate decente, cucerind turnee notabile din circuitul WTA.

Simona Halep s-a despărțit de Thierry Van Cleemput tot în luna februarie, după numai două săptămâni de colaborare, sportiva noastră invocând faptul că între cei doi nu exista o chimie. Halep joacă în această săptămână la Indian Wells.