Carousel hot news

Şase anchete în cazul morţii lui Gyuri Pascu. Corpul de Control al ministrului Sănătăţii: „O abordare terapeutică superficială”

Ioan Gyuri Pascu a murit. Sunt şase anchete în desfăşurare la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Pe lângă ancheta internă, mai fac anchete Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă,...
Autor: Ionuţ Cataramă | 29.09.2016 | 10:00
Şase anchete în cazul morţii lui Gyuri Pascu. Corpul de Control al ministrului Sănătăţii: „O abordare terapeutică superficială”

Ioan Gyuri Pascu a murit. Sunt şase anchete în desfăşurare la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Pe lângă ancheta internă, mai fac anchete Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Corpul de Control al ministrului Sănătăţii şi Colegiul Medicilor. În cazul morţii lui Gyuri Pascu, s-au autosesizat Poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică.

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat miercuri în cazul morţii artistului. Totodată, o echipă formată din reprezentanţii Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, inspectori ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a efectuat, miercuri, un control la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

Echipa de control a Ministerului Sănătăţii a analizat modul în care a fost repartizat acest caz, a analizat fişa de urgenţă prespitalicească şi a discutat cu medicul care a fost la consultaţie, pentru a avea o imagine clară asupra modului în care s-a intervenit.

„Echipa de control va elabora un raport pe care îl va înainta ministrului Sănătăţii şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Informaţiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială. Urmare a acestui lucru şi după analizarea tuturor documentelor şi procedurilor, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, care are atribuţii în a se pronunţa asupra unor potenţiale culpe medicale”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

Citeşte mai mult pe www.libertatea.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!