News

Șase ani fără Robin Williams. Fosta soție rupe tăcerea: boala cumplită care ar fi provocat, de fapt, moartea actorului

03.09.2020 | 19:34
Sase ani fara Robin Williams Fosta sotie rupe tacerea boala cumplita care ar fi provocat de fapt moartea actorului
Robin Williams ne-a părăsit de șase ani. Fosta soție susține că suferea de o boală gravă. Sursa foto: Getty
ADVERTISEMENT

Pe 12 august 2014, o veste tristă cădea ca un trăsnet peste întreaga lume a filmului de la Hollywood. Robin Williams, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori de comedie ai tuturor timpurilor, a fost găsit fără suflare în locuința sa din California.

Ancheta ce a urmat i-a condus pe polițiști la concluzia că starul american și-a pus capăt zilelor, decesul survenind în urma asfixiei mecanice. La cei 63 de ani ai săi, se retrăsese deja din lumina reflectoarelor, dar chiar și așa, nimeni și nimic nu ar fi putut anticipa această „ieșire din scenă”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă au trecut șase ani de când ne-a părăsit, motivele pentru care a comis gestul necugetat au rămas învăluite în mister. Până astăzi, când fosta sa soție a dezvăluit că un „monstru invizibil” l-a urmărit până în ultima clipă de viață.

Fosta soție a lui Robin vine cu dezvăluiri la șase ani de când actorul s-a sinucis

În documentarul „Robin’s Wish”, lansat în prima zi de toamnă pe platformele digitale, aceasta a vorbit deschis despre problemele care l-au împins spre sinucidere. Deși au contribuit la decăderea actorului, banii, drogurile și depresia nu au fost factorii decisivi.

ADVERTISEMENT

Susan Schneider Williams susține că altul ar fi fost motivul pentru care partenerul său de viață și-a pus capăt zilelor. Este vorba despre Lewy, o boală neurologică, a doua cea mai comună formă de demență degenerativă după Alzheimer, care „poate duce la probleme mintale grave, dar și locomotorii și de comportament”, mai ales dacă nu este tratată la timp, susțin specialiștii din cadrul National Institute on Aging.

Robin și cu mine știam că sunt probleme. Robin avea dreptate când îmi spunea: ‘Tot ce vreau e să-mi repornesc creierul. În acel moment, i-am promis că-i vom da de capăt, dar nu știam că asta se va întâmpla după ce el nu va mai fi.

ADVERTISEMENT

Am fost chemată pentru a vedea raportul legistului. Au discutat cu mine și mi-au spus că principala cauză a decesului a fost demența Lewy. Au început să-mi vorbească despre neurodegenerare. El nu mai gândea corect.

Cea mai mare luptă a vieţii sale a fost împotriva demenţei cu corpi Lewy. Aceasă boală îngrozitoare atacă creierul. Indiferent de numărul medicilor la care am mers, simptomelor pe care le-am urmărit şi testele pe care le-am făcut, de abia la autopsie am aflat că ne luptam fără să ştim cu o boală mortală.

ADVERTISEMENT

O boală care nu are vindecare. Efectele devastatoare ale corpilor Lewy asupra creierului lui Robin au fost unele dintre cele mai groaznice cazuri cu care s-au întâlnit vreodată specialiştii. Cu toate acestea, inima lui a rămas puternică”, povestește Susan Schneider în documentarul ce se dorește a fi un omagiu adus actorului Robin Williams, la șase ani de când a plecat dintre noi.

ADVERTISEMENT