Fotbal intern

Deciziile Jandarmeriei după incidentele de la finalul meciului FCSB – Dinamo! 10 suporteri, interziși pe stadioane. Vicecampioana a fost amendată

06.10.2019 | 11:03
Deciziile Jandarmeriei dupa incidentele de la finalul meciului FCSB  Dinamo 10 suporteri interzisi pe stadioane Vicecampioana a fost amendata
Jandarmeria a amendat 6 dintre suporterii implicați în incidentele de la finalul meciului FCSB - Dinamo
ADVERTISEMENT

După incidentele dintre suporteri și Jandarmerie de la finalul meciului FCSB – Dinamo (1-1), șase dintre fani au fost amendați cu 500 de lei. Scandalul de pe Arena Națională a pornit după ce ultrașii dinamoviști au intrat pe gazon pentru a afișa un banner pentru Cătălin Hîldan, moment în care fanii celor de la FCSB au pornit spre centrul terenului pentru a înfrunta rivalii.

UPDATE, 6 octombrie, ora 11.00. Jandarmeria București a remis un comunicat prin care a anunțat toate deciziiele luate până acum după derby-ul FCSB – Dinamo:

ADVERTISEMENT

”În urma partidei de fotbal dintre FCSB și FC Dinamo București, disputată sâmbătă, 05 octombrie a.c., pe Arena Națională, Jandarmeria Capitalei a luat următoarele măsuri:

  1. Au fost constatate și aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.550 de lei, pentru participarea și provocarea de scandal, pătrunderea pe suprafața de joc sau injurii și săvârșirea de acte și gesturi obscene
  2. 10 persoane au primit sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competiții sportive pe o perioada de 6 luni sau 1 an;
  3. Totodată, au fost constatate și 4 fapte de natură penală, cu 6 autori, acestora fiindu-le întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de deținere și folosire a obiectelor pirotehnice;
  4. Organizatorul jocului sportiv și societatea privată de securitate au fost sancționate cu amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin conform legii, privind asigurarea condițiilor de siguranță a spectatorilor.
ADVERTISEMENT

În continuare, în baza imaginilor avute la dispoziție, se vor face demersurile legale pentru identificarea și altor persoane care au comis fapte antisociale.
Jandarmeria Capitalei are obligaţia de a asigura măsurile de ordine pubică şi protecția cetăţenilor şi nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa acestora”, este comunicat Jandarmeriei.


Șase suporteri au fost amendați după FCSB – Dinamo

Șase dintre suporterii implicați în incidentele de la finalul meciului FCSB – Dinamo au fost identificați și amendați de Jandarmerie cu 500 de lei și au primit interdicție la participarea la meciurile de fotbal timp de un an.

ADVERTISEMENT

După aproximativ 10 minute de la terminarea partidei, mai mulți suporteri FCSB și dinamoviști au intrat pe suprafața de joc, între aceștia iscându-se o altercație fizică.

În primă faza a intervenit firma de securitate contractată de organizator, după care au intervenit jandarmii, suporterii fiind îndepărtați de pe suprafața de joc.

ADVERTISEMENT

În urma acestui incident, șase persoane au fost identificate de jandarmi și sancționate cu câte 500 de lei fiecare și interzicerea accesului de a mai participa la partide de fotbal, pe o perioadă de un an, în conformitate cu art. 20, lit. X), din Legea 4/2008.

În continuare, în baza imaginilor avute la dispoziție, se vor face demersurile legale pentru identificarea și altor persoane care au comis fapte antisociale“, se arată în comunicatul oficial oferit de Jandarmerie, conform Digisport.

Un suporter a fost bătut de Jandarmi după incidentele de la finalul jocului
Un suporter a fost bătut de Jandarmi după incidentele de la finalul jocului

Scandalul de pe Arena Națională a pornit după ce ultrașii din “Peluza Cătălin Hîldan” au intrat pe gazon pentru a afișa un banner pentru Cătălin Hîldan, iar rivalii de la FCSB au sărit în teren pentru a le fura pânza pe care era afișat mesajul. După conflict, mai mulți suporteri ai celor de la Dinamo au fost bătuți de membrii ai forțelor de ordine.

Momentele tensionate nu au apărut doar după finalul partidei, ci și înainte de ultimul fluier al lui Istvan Kovacs. Dinamo putea beneficia de o lovitură de la 11 metri în minutul 43, după ce Iulian Cristea a blocat cu mâna un șut trimis de Mihai Popescu, iar FCSB a acuzat arbitrajul după ce arbitrul nu a lăsat jocul să continue la faza în care Florin Tănase a înscris în poarta oaspeților.

ADVERTISEMENT