News

Șase eleve, unele minore, au fost audiate în cazul lui Alexandru Cumpănașu

22.01.2021 | 14:23
Sase eleve unele minore au fost audiate in cazul lui Alexandru Cumpanasu
Șase eleve, unele minore, au fost audiate în cazul lui Alexandru Cumpănașu Sursa foto: antena3
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, șase eleve au fost audiate în cazul lui Alexandru Cumpănașu. Unele dintre ele sunt minore. Cercetările sunt făcute în cadrul unei anchete penale.

Scandalul a început în urma unei plângeri penale, depusă de mama unei fete. Acesta afirma că fiica ei a fost amenințată și hărțuită de către Alexandru Cumpănașu.

ADVERTISEMENT

Portivit Bzi.ro, Cumpănașu ar fi fost membru al unui grup de Whatsapp, alături de mai multe adolescente. Discuțiile erau private și toate tinerele erau minore, cu vârste de 14 și 15 ani.

Șase eleve, unele minore, au fost audiate în cazul lui Alexandru Cumpănașu

Alexandru Cumpănașu a intrat în atenția opiniei publice după ce au ieșit la iveală postările de pe contul său de TikTok. Profu’ online are în jur de 500.000 de urmăritori, iar filmulețele distribuite prezentau critici dure la adresa dascălilor și îndemnuri la ură.

ADVERTISEMENT

În afară de plângerea făcută de mama tinerei care ar fi fost hărțuită și amenințată, organele de poliție s-au sesizat din oficiu și au înregistrat un dosar penal pe numele lui la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. În cadrul acestuia, Cumpănașu este cercetat pentru infracțiuni ca discriminare și incitare la ură.

Mesajele transmise în mediu online, prin postările și videoclipurile distribuite de Profu’ online, au incitat spectatorii la ură față de cadrele didactice, au precizat procurorii. Mai mult decât atât, în afară de cele două dosare penale, Jandarmeria desfășoară o anchetă pe numele acestuia, pentru că ar fi beneficiat de paza instituției în luna septembrie a anului 2019.

ADVERTISEMENT

Verificările sunt făcute de către corpul de control al Ministerului de Interne la Jandarmerie, acestea au ca scop sesizarea unor nereguli asupra abordării protecției de care s-a bucurat Alexandru Cumpănașu. În perioada cazului Caracal, unchiul Alexandrei Măceșanu a spus că este amenințat și i s-a pus la dispoziție personal din cadrul Jandarmeriei, pentru protecție.

Totodată, Curtea de Conturi a declarat că lansează o investigație pentru un prejudiciu produs bugetului Jandarmeriei, în urma protecției oferite lui Cumpănașu. Se verifică dacă bărbatul a primit și un autorurism.

ADVERTISEMENT
Tags: