Sport

Ei sunt viitorul fotbalului! Șase fii de fotbaliști calcă pe urmele taților lor, de la Ronaldo Jr la Romeo Beckham

Cei mai faimoși fotbaliști din lume, de la David Beckham la Cristiano Ronaldo, își pregătesc fiii pentru a deveni adevărate talente ale fotbalului, în următorii ani.
03.04.2022 | 09:44
Ei sunt viitorul fotbalului Sase fii de fotbalisti calca pe urmele tatilor lor de la Ronaldo Jr la Romeo Beckham
ADVERTISEMENT

Copiii fotbaliștilor celebri au obiceiul de a-și urma tații în lumea fotbalului. În același timp, fanii așteaptă cu nerăbdare clipa când juniorii vor ajunge în lumina reflectoarelor, precum odinioară făceau tații acestora.

Lio Gerrard, un posibil viitor al fotbalului

Steven Gerrard și soția sa au spus publicului că familia lor este completă odată cu sosirea pe lume în 2017 a lui Lio, alături de celelalte trei fiice.

ADVERTISEMENT

Înainte de meciul legendelor dintre Barcelona și Liverpool, care a avut loc pe Anfield, 26 martie, Gerrard a făcut o plimbare pe teren cu fiul său, Lio, pe care l-a prezentat fanilor ca pe un potențial viitor al fotbalului. „Lio Gerrard atinge mingea de fotbal la fel ca tatăl său”, a scris un suporter pe Twitter.

Steven Gerrard și fiul său, Lio
Steven Gerrard a făcut o scurtă plimbare teren cu fiul său. Sursa foto: The Sun

Cristiano Ronaldo Jr, între prezent și viitor

Cristiano Ronaldo Jr a semnat pentru Manchester United la începutul acestui an, după ce tatăl său a revenit în Premier League la începutul sezonului 2021/2022.

ADVERTISEMENT

Ronaldo Jr se bucură de o popularitate încă de la o vârstă fragedă, fiind un bun atacant la academiile de tineret la care a jucat. La vârsta de opt ani, el a înscris 58 de goluri în doar 23 de meciuri, oferind și 18 pase decisive pentru Juventus Under-9.

Totuși, când a fost întrebat ce va face fiul său când va fi mai mare, Cristiano Ronaldo a spus în noul serial Netflix al partenerei sale, Georgina: „Nu îl voi presa niciodată. Va face ceea ce vrea”.

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo and Cristiano Ronaldo Jr
Cristiano Ronaldo și fiul său, când juca la Juventus. Sursa foto: Twitter

Kai Rooney calcă pe urmele tatălui său

Kai Rooney este fiul cel mare al lui Wayne Rooney, fostul căpitan al Angliei, dar și al lui Manchester United. El a ajuns pe prima pagină a ziarelor în 2020, când a semnat la academia de tineret a lui United.

Tatăl său a spus despre Kai, în documentarul recent de pe Prime Video: „Îi place să fie prin preajmă și să urmărească sesiunile de antrenament și, evident, este ceea ce vrea să facă atunci când va fi mai mare”.

ADVERTISEMENT
Kai Rooney
Kai Rooney joacă la echipa de juniori a lui Manchester United. Sursa foto: The Sun

Enzo Vieira, mândria lui Marcelo

Enzo Vieira calcă pe urmele tatălui său, Marcelo. El joacă de cinci ani la academia de tineret al lui Real Madrid, în poziția de atacant.

În urmă cu patru ani, Enzo a făcut spectacol la un meci împotriva Aravanca, marcând un hattrick. Tatăl său a postat cele trei goluri pe contul său oficial de Instagram, arătând că o nouă stea a fotbalului se naște.

Romeo Beckham și șansa la o nouă poveste

Romeo Beckham este al doilea cel mai mare copil al lui David Beckham și joacă de anul trecut, în poziția de atacant, la clubul Inter Miami II din MLS Next Pro.

Atacantul de 19 ani a jucat în trecut pentru clubul de tineret al lui Arsenal, în 2014, dar s-a retras la un an după. În 2020, el și-a anunțat intenția de a reveni în fotbal, semnând cu echipa secundă al lui Inter Miami, unde a făcut șase apariții în sezonul trecut.

Romeo Beckham
Romeo Beckham joacă pentru echipa secundă a lui Inter Miami. Sursa foto: Instagram

Harvey Neville, pe urmele tatălui său

Tot la Inter Miami II joacă și fiul lui Phil Neville, Harvey. Jucătorul de 19 ani și-a urmat tatăl în Statele Unite anul trecut, având 22 de apariții în tricoul lui Inter. Anterior, el a jucat la Manchester United și Valencia.

Harvey Neville poate juca atât ca fundaș dreapta, cât și ca mijlocaș, reprezentând Irlanda la echipa de tineret.

Harvey Neville
Harvey Neville a jucat la Manchester United și Valencia până să se transfere la Inter Miami II. Sursa foto: Manchester Evening News

Shaqueel van Persie, viitorul star al Olandei

Shaqueel van Persie, în vârstă de 15 ani, este fiul fostului jucător Robin van Persie de la Manchester United și Arsenal, care s-a retras din fotbal în 2019.

Tatăl său este în prezent antrenor secund la Feyenoord, iar Shaqueel face parte din echipa de tineret, după ce în trecut a jucat la Manchester City și Fenerbahce.

Shaqueel van Persie
Shaqueel van Persie joacă în prezent la echipa de tineret a lui Feyenoord. Sursa foto: Instagram

 

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT