Sport

Șase jucători de la Real Madrid, scoși la vânzare. Economie de 108 milioane de euro, bani pentru Vincius și transferurile lui Mbappe și Haaland

Șase jucători de la Real Madrid ar urma să fie protagoniștii unor operațiuni de transfer în mercato-ul din iarnă. Cu efecte benefice asupra fondului de salarii. Banii ar urma să fie folosiți pentru noul contract al lui Vinicius, dar și pentru țintele majore ale madrilenilor, Mbappe și Haaland.
09.11.2021 | 10:21
Sase jucatori de la Real Madrid scosi la vanzare Economie de 108 milioane de euro bani pentru Vincius si transferurile lui Mbappe si Haaland
ADVERTISEMENT

Real Madrid luptă din nou pe toate fronturile. Își dorește un nou triumf în UEFA Champions League și să redevină campioana Spaniei, după ce anul trecut a pierdut la mustață trofeul în fața lui Atletico. Plus Copa del Rey, trofeu pe care nu l-a mai câștigat din stagiunea 2013-14.

Obiective înalte, chiar dacă Real are un nou antrenor, Carlo Ancelotti, și vrea să construiască o nouă echipă. În jurul lui Mbappe și, foarte probabil Haaland, dacă ne luăm după planurile lui Florentino Perez.

ADVERTISEMENT

De altfel, traniția a început încă din vară. Atunci când madrilenii s-au despărțit de două piese importante precum Ramos și Varane. Și, scrie presa spaniolă, va continua în perioada de mercato din ianuarie.

Șase jucători ai lui Real Madrid urmează să fie declarați transferabili

Potrivit AS, Real Madrid urmează să pună șase jucători pe lista de transferuri. O mutare care ar degreva clubul de cheltuieli salariale de 102 milioane de euro. Și care ar cimenta viitorul lui Vinicius jr în cadrul echipei. Și ar oferi o parte dintre banii necesari pentru aducerea lui Kylian Mbappe și Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre jucători care, din punct de vedere sportiv, și-au amortizat deja investiția făcută de-a lungul timpului, cu suma de transfer și salarii. Dar care, din punctul de vedere al formei și potențialului de viitor nu mai au o valoare economică.

Pe listă sunt Isco, Marcelo, Hazard, Bale, Jovic sau Vallejo. cei mai mulți dintre ei în ultimul an de contract. Fotbaliști ale căror salarii se ridică la 54 de milioane de euro net. Ceea ce înseamnă, ca și costuri pentru club, 108 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Fără îndoială, Isco și Marcelo, câte 8 milioane, ca și Bale, cu 15, sunt primii vizați de operațiunea de curățenie. Sunt în ultimul an de contract și cu ei s-ar economisi mai bine de jumătate din suma amintită.

Eden Hazard, un caz special

Și Hazard are 8 milioane de euro. Cariera lui la Real Madrid a fost afectată de accidentări, care l-au făcut să rateze 44 de meciuri din LaLiga în primele două sezoane petrecute la club.

ADVERTISEMENT

În cazul său însă există speranțe că, în plenitudinea forțelor, poate să se ridice la nivelul pe care-l avea atunci când madrilenii au cheltuit 100 de milioane pentru a-l aduce din Anglia. Iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, este mai ușor de găsit un cumpărător. Se spune că Newcastle și l-ar dori, dar nici Chelsea n-ar spune nu eventualității de a-l readuce pe Stamford Bridge.

În fine, lucrurile sunt mai simple cu Jovic și Vallejo. În cazul celui dintâi Real și-a mai scos din bani după ce l-a împrumutat la Eintracht, echipa de la care l-a cumpărat. Și încă valorează 20 de milioane de euro, conform Transfermarkt.

Iar Vallejo încasează doar 3 milioane de euro. Cel mai mic salariu după cel al lui Lunin.

ADVERTISEMENT