Sport

Şase jucători din naţionala Italiei au cerut să plece din cantonament, după ratarea calificării la Mondial! Cine se gândeşte la retragere

Şase jucători din naţionala Italiei au cerut să plece din cantonamentul selecţionatei, după eliminarea din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar.
27.03.2022 | 21:40
Sase jucatori din nationala Italiei au cerut sa plece din cantonament dupa ratarea calificarii la Mondial Cine se gandeste la retragere
Șase jucători din echipa națională a Italiei au plecat acasă. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Italia a întâlnit Macedonia de Nord la Palermo, pe 24 martie, în cadrul playoff-ului pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022. Spre surprinderea tuturor, macedonenii au ținut piept naționalei Italiei, iar în minutul 90+2 au marcat golul calificării în finala barajului.

Șase jucători de la naționala Italiei au cerut să plece din cantonament

În urma confruntării dintre cele două naționale, Italia va rata pentru a doua oară consecutiv Campionatul Mondial, în timp ce Macedonia de Nord își va încerca norocul cu Portugalia.

ADVERTISEMENT

Victoria neașteptată a Macedoniei a provocat schimbări în rândul jucătorilor italieni. Potrivit The Mirror, antrenorul naționalei Italiei, Roberto Mancini, a permis ca șase jucători să iasă din cantonament, iar o parte dintre aceștia ar putea să se retragă selecţionată.

Actualii campionii europeni sunt încă afectați de înfrângerea de la Palermo, iar mai mulți jucători au fost aspru criticați de presa din Italia, printre care Jorginho (mijlocașul lui Chelsea), Ciro Immobile (atacantul lui Lazio) și Lorenzo Insigne (atacantul lui Napoli).

ADVERTISEMENT

Potrivit Corriere dello Sport, cei trei jucători se gândesc la retragerea din echipa națională. Alți trei jucători au primit acceptul de a se întoarce la cluburile lor. Este vorba de Marco Verratti, Domenico Berardi și Gianluca Mancini.

Italienii, în agonie după meciul cu Macedonia de Nord

Jucătorul lui Chelsea, Jorginho, a fost puternic afectat de eliminarea Italiei din drumul ei spre Campionatul Mondial din Qatar. El a recunoscut joi că încă regretă penalty-ul ratat în faza grupuelor împotriva Elveției, care a costat scump Italia în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

„Doare când mă gândesc, pentru că încă mă gândesc la asta și mă va bântui pentru tot restul vieții”, a spus el pentru RAI Sport.

„A face aceeași greșeală de două ori și a nu putea să-ți ajuți echipa și țara este ceva ce voi purta cu mine pentru totdeauna și mă apasă. Oamenii spun că trebuie să ridicăm capul și să continuăm, dar este greu”, a continuat Jorginho.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Italiei a refuzat să își dea demisia în ciuda criticilor, inclusiv din partea propriei sale mame. „Cred că toată lumea este prea dezamăgită acum pentru a vorbi despre viitor”, a spus el după meci. „Trebuie să spun că îmi pasă mai mult de băieții mei acum decât în ​​iulie”.

„Acesta este un moment foarte greu, afecțiunea mea pentru ei este imensă. Este prea devreme să spun ce se va întâmpla în continuare, deoarece există o astfel de dezamăgire, dar în același timp aceasta este o echipă de jucători mari cu un viitor strălucit”, a declarat Mancini.

ADVERTISEMENT