Fotbal intern

Șase jucători pleacă de la CFR Cluj în vară! Patru nume importante pe listă

12.05.2019 | 14:15
Cristi Manea, Djokovic, Vinicius, Bordeianu și Boli în meciul U Craiova - CFR Cluj. Șase jucători pleacă din gruia în vară. Sursă foto: sportpictures.eu

CFR Cluj se află la un punct distanță de un nou titlu în Liga 1 Betano, dar formația din Gruia se va despărți de șase jucători la finalul sezonului 2018 – 2019, dintre care patru sunt foarte importanți pentru echipa pregătită de Dan Petrescu.

Șase jucători pleacă de la CFR Cluj în vară

Ovidiu Hoban, Cristi Manea, Kevin Boli, Jesus Fernandez, Thierry Moutinho și Andrei Peteleu sunt cei șase fotbaliști din actualul lot al celor de la CFR Cluj care au șanse mici să mai continue la gruparea din Gruia. Celor șase fotbaliști le expiră contractele la finalul lunii iunie, iar Dan Petrescu este cel care alege dacă dorește să țină pe vreunul dintre ei și pentru următorul sezon din Liga 1 Betano.

Dintre cei șase fotbaliști aflați pe lista plecărilor se află Cristi Manea și Kevin Boli, doi dintre oamenii de bază din primul 11 al CFR-ului, dar șansele ca aceștia să rămână și pentru sezonul următor din Liga 1 Betano sunt mici. Fundașul francez în vârstă de 27 de ani este împrumutat de Guizhou Hengfeng la formația din Gruia până pe 30 iunie 2019, iar acesta va reveni în vară la echipa care evolueză în eșalonul secund din China.

Mihai Bordeianu, Cristi Manea și Kevin Boli îl salută pe arbitrul Marius Avram la finalul meciului Viitorul - CFR Cluj. Sursă foto: sportpictures.eu
Mihai Bordeianu, Cristi Manea și Kevin Boli îl salută pe arbitrul Marius Avram la finalul meciului Viitorul – CFR Cluj. Sursă foto: sportpictures.eu

Apollon cere pentru Cristi Manea 3 milioane de euro

Situația lui Cristi Manea este mai complicată. Fotbalistul cotat de site-urile de specialitate la 3 milioane de euro aparține de Apollon Limassol, echipă care l-a achiziționat de la FC Viitorul Constanța în iulie 2014 cu 2,5 milioane de euro. FANATIK a dezvălui pe 5 aprilie 2019 că CFR Cluj și-ar dori ca fundașul român să rămână în Gruia, dar nu își permite să le plătească ciprioților 3 milioane de euro.

Astfel, Cristi Manea o să își caute un nou angajament în perioada de mercato din vară sau va reveni la Apollon Limassol, formație pentru care nu a bifat niciun minut, dar care l-a împrumutat în trecut și la Royal Excel Mouscron, echipă pentru care a evoluat în 18 meciuri.

Cristi Manea în partida jucată de CFR Cluj pe terenul celor de la U Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu
Cristi Manea în partida jucată de CFR Cluj pe terenul celor de la U Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu

Jucătorii aflați pe lista plecărilor:

  • Ovidiu Hoban (36 de ani/ 350.000 de euro)
  • Cristi Manea (21 de ani/ 3.000.000 de euro)
  • Kevin Boli (27 de ani/ 1.200.000 de euro)
  • Jesus Fernandez (30 de ani/ 300.000 de euro)
  • Thierry Moutinho (28 de ani/ 550.000 de euro)
  • Andrei Peteleu (26 de ani/ 250.000 de euro)