Sport

Șase jucători români în Top 100 ”cei mai buni fotbaliști U21” din Europa. Pe ce loc este Octavian Popescu de la FCSB

Centrul Internațional de Studii Sportive (CIES Football Observatory) a dat publicității clasamentul celor mai buni fotbaliști U21 din Europa. Între aceștia se regăsesc și 6 români.
04.04.2022 | 16:41
Sase jucatori romani in Top 100 cei mai buni fotbalisti U21 din Europa Pe ce loc este Octavian Popescu de la FCSB
ADVERTISEMENT

Șase fotbaliști români au fost incluși de CIES Football Observatory în Top 100 ai ”puștilor teribili” care evoluează în campionatele de pe ”Bătrânul continent”. Cinci dintre ei evoluează în Casa Pariurilor Liga 1.

Radu Drăgușin, cel mai bine cotat tânăr fotbalist român

Centrul Internațional de Studii Sportive (CIES Football Observatory) a analizat evoluția jucătorilor sub 21 de ani din campionatele europene și, pe baza jocului, dar și a altor calități, a întocmit clasamentul primilor 100 cei mai talentați tineri fotbaliști.

ADVERTISEMENT

Între primii 100 se regăsesc și șase fotbaliști români, cinci din Casa Pariurilor Liga 1 și unul din Serie A. Niciunul dintre ei nu se află măcar în Top 20.

Doar Radu Drăgușin, apărătorul lui Juventus Torin, împrumutat până la sfârșitul sezonului la ocupanta ultimului loc în Serie A, Salernitana, se situează în primii 50.

ADVERTISEMENT

Drăgușin ocupă un onorant loc 38. Realizatorii studiului l-au încadrat pe proaspătul internațional român la categoria ”Ground-to-air blocker”, recunoscând calitățile sale pentru jocul aerian, dar și viziunea pe care o arată în evoluțiile lui.

Octavian Popescu, „perla” lui Gigi Becali, nu e în primii 3 cei mai talentați tineri fotbaliști români

Dintre fotbaliștii care evoluează în Casa Pariurilor Liga 1 cel mai bine clasat nu este Octavian Popescu, fotbalistul pe care Gigi Becali speră să încaseze o nouă sumă record de transfer.

ADVERTISEMENT

Primul român din competiția internă este fotbalistul Universității Craiova, Ștefan Baiaram (locul 82), urmat de atacantul celor de la FC Argeș, Cristian Dumitru (92).

Octavian Popescu prinde totuși podiumul jucătorilor din Casa Pariurilor Liga 1 în Top 100 cei mai valoroși fotbaliști U21 din Europa. Fotbaliștul roș-albaștrilor ocupă poziția a 93-a.

ADVERTISEMENT

Ceilalți români din clasamentul menționat sunt Alexi Pitu, de la Farul Constanța (situat pe poziția 94) și David Miculescu, fotbalist dorit și el insistent de FCSB, pe locul 98.

În fruntea topului realizat de Centrul Internațional de Studii Sportive se situează Bukayo Saka, de la Arsenal Londra, urmat de adversarul lui din Premier League, Mason Greenwood, de la Manchester United. Podiumul este încheiat de Patrick Wimmer, de la Arminia Bielefeld.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 2,15 este cota pentru ”1 și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT