Premier League

Şase meciuri din Premier League se vor disputa pe teren neutru. De ce a cerut poliţia britanică această măsură specială

29.05.2020 | 16:23
Sase meciuri din Premier League se vor disputa pe teren neutru De ce a cerut politia britanica aceasta masura speciala
ADVERTISEMENT

Tabloidul The Sun anunţă că şase meciuri din cele 92 care au rămas de jucat începând cu data de 17 iunie până la finalul sezonului în Premier League. După multe parlamentări fotbalul din primele două divizii ale Angliei se va urni, în sfârşit, deşi mai există cluburi şi jucători care nu privesc cu ochi buni reluarea competiţiei.

Poliţia a cerut ca şase meciuri din Premier League să se joace pe teren neutru

Iniţial, planul de continuare al sezonului prevedea ca toate meciurile să se joace pe teren neutru, însă, în cele din urmă, văzând că peste tot unde s-au reluat campionatele s-a mers tot pe clasica variantă acasă şi în deplasare şi englezii au bătut în retragere.

ADVERTISEMENT

Totuşi, şase meciuri nu vor beneficia de acest statut, urmând a se juca pe terenuri neutre. Aceasta a fost solicitarea expresă a poliţiei, motivul fiind pericolul de a se aduna grupuri mari de suporteri în apropierea stadioanelor.

Patru partide sunt ale lui Liverpool

Printre cele şase meciuri figurează nu mai puţin de trei ale liderului Liverpool şi această situaţie se va extinde la patru, doar că nu se ştie momentul când se va lua decizia.

ADVERTISEMENT

Este vorba de derbyul oraşului, Everton – Liverpool, care cel mai probabil se va juca la Manchester, de partida dintre echipele de pe primele două locuri, Manchester City – Liverpool şi despre Newcastle – Liverpool.

Una dintre întâlniri va fi cea în care „cormoranii” pot ieşi campioni

A patra partidă ar urma să fie cea în care echipa lui Jurgen Klopp ar putea deveni matematic campioană. Aceasta ar putea fi chiar din a doua etapă, pentru că lui Liverpool îi mai lipsesc doar şase puncte.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii poliţiei au comunicat că a existat deplină înţelegere din partea cluburilor din Premier League în privinţa luării acestor măsuri, care au ca scop păstrarea sănătăţii cetăţenilor din oraşele respective.

Liverpool ar câştiga pentru prima dată titlul în Premier League

Poliţia susţine că riscul care ar fi existat dacă ar fi lăsat ca şi aceste partide să se joace conform programării ar fi fost foarte ridicat, mai ales în ceea ce priveşte meciul care ar decide titlul pentru Liverpool.

ADVERTISEMENT

Suporterii cormoranilor au trebuit să aştepte nu mai puţin de 30 de ani să vadă echipa lor din nou campioană, ceea ce ar fi o premieră în istoria Premier League, ultima dată când The Reds au câştigat titlul prima divizie neavând această denumire.

Cele şase meciuri ce se vor juca pe teren neutru

  • Everton – Liverpool
  • Manchester City – Liverpool
  • Newcastle – Liverpool
  • Manchester City – Newcastle
  • Manchester United – Sheffield United
  • Partida care o face pe Liverpool campioană matematic
ADVERTISEMENT