Fotbal international

Șase membri din Consiliul Director al Barcelonei și-au prezentat demisia! Cer desfășurarea de urgență a unor alegeri prezidențiale

10.04.2020 | 15:05
Sase membri din Consiliul Director al Barcelonei siau prezentat demisia Cer desfasurarea de urgenta a unor alegeri prezidentiale
ADVERTISEMENT

Cutremurul la Barcelona a ajuns la o magnitudine de șase membri out din Consiliul Director. Cei șase și-au înaintat în bloc demisiile, motivând printr-o scrisoare deschisă prin intermediul cotidianului catalan La Vanguardia această decizie.

I-au împins la acest gest metodele dictatoriale ale președintelui Josep Bartomeu

Unul dintre vicepreședinți, Emili Rousaud și alți cinci membri, Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidory Jordi Calsamiglia au decis să facă acest pas radical, menit să atragă atenția asupra metodelor dictatoriale ale președintelui Josep Bartomeu.

ADVERTISEMENT

„Prin prezenta, dorim să comunicăm că managerii subsemnați au transferat președintelui Bartomeu decizia noastră de a demisiona irevocabil din funcția noastră de manageri ai FC Barcelona.

Explicații în scrisoarea deschisă

Am ajuns la acest punct neputând inversa criteriile și formele de conducere ale clubului în fața provocărilor importante ale viitorului și, mai ales, a ceea ce va fi în scenariul post pandemic.

ADVERTISEMENT

Trebuie să subliniem, de asemenea, dezamăgirea noastră pentru episodul nefericit de pe rețelele de socializare, cunoscut sub numele de „Barçagate”, despre care am aflat prin presă.

Cer derularea alegerilor prezidențiale

Solicităm aici ca, odată prezentate rezultatele auditului încredințat PWC, să fie șterse responsabilitățile, precum și eventuala compensare pentru activele corespunzătoare.

ADVERTISEMENT

Ca ultim serviciu pentru clubul nostru, vă recomandăm ca, de îndată ce circumstanțele să îi permită președintelui Josep bartomeu convocarea de noi alegeri, având ca scop găsirea unor oameni care să știe să gestionze problemele care vor apărea după această perioadă dificilă.

Josep Bartomeu a căutat să îi descrediteze și pe jucători

Nu în ultimul rând,   mulțumim colegilor noștri din Consiliul de administrație care și-au dedicat și dedică cea mai bună energie și eforturi pentru binele iubitului nostru club de fotbal Barcelona. De asemenea, mulțumim directorilor și angajaților Clubului pentru sprijinul acordat și pentru munca excelentă desfășurată  în această perioadă”

ADVERTISEMENT

Josep Bartomeu e considerat devoratorul de vicepreședinți la Barcelona, având cinci victime făcute în mandatul său, dat și ca un adevărat Iago care a stricat liniștea în club, încercând să îi defăimeze pe jucători în mai multe rânduri, ceea ce i-a atras o replică extrem de dură din partea vedetei Lionel Messi.

ADVERTISEMENT