Fotbal intern

Șase noutăți în primul 11 al CFR-ului! Diferențe mari față de meciul cu Lazio

22.10.2020 | 18:27
Sase noutati in primul 11 al CFRului Diferente mari fata de meciul cu Lazio
ADVERTISEMENT

Trupa lui Dan Petrescu începea ediția 2019-2020 a grupelor Europa League cu o victorie memorabilă, 2-1 în fața lui Lazio, în Gruia. Un an și o lună mai târziu, sunt are șase noutăți în primul 11 al CFR-ului.

Partida cu ȚSKA Sofia va fi una dificilă pentru clujeni, iar accidentările unor fotbaliști importanți și plecarea altora îl determină pe „Bursuc” să folosească o formulă mult diferită față de cea din sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

Din fericire pentru CFR, există și vești bune, pentru că linia defensivă va fi aceeași cu cea utilizată de Dan Petrescu la ultimele partide europene, cu Djugarden și KuPS Kuopio, ambele câștigate.

Șase noutăți în primul 11 al CFR-ului. Defensivă mult diferită

Din punct de vedere defensiv, Dan Petrescu va folosi la Sofia doar doi dintre fotbaliștii care au fost pe teren și contra lui Lazio, în 2019. Pentru meciul din Gruia, tehnicianul CFR-ului a contat pe o linie formată din Peteleu, Burcă, Boli, Cestor și Camora, iar în poartă a stat Arlauskis.

ADVERTISEMENT

În partida de joi, 22 octombrie, fostul fundaș dreapta al lui Chelsea va trimite în teren o linie de apărare formată doar din patru fotbaliști. Susic, Burcă, Vinicius și Camora vor fi titularii din fața portarului, și el unul nou, Cristi Bălgrădean. Astfel, doar doi fotbaliști din cei șase utilizați în apărare contra lui Lazio vor fi titulari și la Sofia.

O schimbare de remarcat este apariția lui Vinicius, brazilianul devenit erou pentru ardeleni după golurile importante marcate în finalul sezonului trecut și aflat într-o formă excelentă chiar și la 36 de ani. Fundașul central nu a jucat contra lui Lazio, fiind eliminat de pe lista UEFA chiar înaintea partidei.

ADVERTISEMENT

Dintre apărătorii folosiți în 2019, au sărit din schemă Kevin Boli și Mike Cestor, care vor fi pe banca de rezerve, în vreme ce Andrei Peteleu a plecat la Sherrif Tiraspol. De asemenea, portarul Arlauskis s-a transferat și el la Al-Shabab.

O singură schimbare la mijloc. Ovidiu Hoban, reactivat

Dacă sistemul de joc și componența primului 11 vor fi schimbate față de cele utilizate la debutul din sezonul precedent al grupelor Europa League, linia de mijloc a CFR-ului va rămâne similară. Cel puțin din punct de vedere numeric. Dan Petrescu mizează, la fel ca în 2019, pe o linie formată din trei mijlocași, iar doi dintre ei au fost titulari și cu Lazio.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Damjan Djokovic și Alexandru Păun, care vor fi pe teren din primul minut și la Sofia. Din păcate pentru „Bursuc”, el nu se va mai putea baza pe Mihai Bordeianu. Mijlocașul central adus de la FC Botoșani a ajuns în urmă cu fix o săptămână, pe 15 octombrie, în Arabia Saudită și a semnat contractul cu Al Qadisiyah. Astfel, antrenorul campioanei se vede forțat să apeleze la serviciile lui Ovidiu Hoban, mijlocașul ajuns la 37 de ani.

Nici pe un alt mijlocaș important utilizat cu Lazio nu se mai poate baza Petrescu. Este vorba despre Emmanuel Culio, cel care a jucat și el 10 minute contra romanilor, după ce l-a înlocuit pe Alex Păun. În schimb, ar putea apărea pe parcursul meciului Michael Pereira, Valentin Costache sau Alexandru Chipciu, în funcție și de evoluția rezultatului.

Șase noutăți în primul 11 al CFR-ului. Ciprian Deac, singura constantă în linia de atac

Schimbarea sistemului de joc propusă de antrenorul CFR-ului presupune și utilizarea a trei oameni în avanposturi. Singurul care a jucat contra lui Lazio și care va fi titular și la Sofia este Ciprian Deac, un alt veteran al CFR-ului. Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a și înscris contra romanilor în 2019 și a fost schimbat în prelungirile meciului cu Golofca. Lacina Traore nu se mai află la CFR, după ce a plecat la Bandirmaspor, în Turcia, în luna septembrie.

Alături de Deac, vor mai evolua în linia de atac și Mario Rondon și Gabriel Debeljuh. Dintre cei doi, doar fotbalistul adus de la Gaz Metan Mediaș se afla pe lista UEFA și în 2019, în vreme ce Debeljuh a ajuns la CFR de la FC Hermannstadt, în vara acestui an.

Din nefericire, marcatorul golului care a adus victoria ardelenilor în duelul cu Lazio, francezul Billel Omrani, nu va fi disponibil pentru duelul de la Sofia, după ce a suferit o accidentare. Informația a fost dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Echipa CFR-ului la meciul cu Lazio: Arlauskis – Peteleu, Burcă, Boli, Cestor, Camora – Bordeianu, Djokovic, Păun – Traore, Deac

Echipa CFR-ului la meciul cu ȚSKA: Bălgrădean – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Djokovic, Hoban, Păun– Deac, Debeljuh, Rondon

 

ADVERTISEMENT