Şase semne că eşti extenuat, nu doar obosit

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
28/07/2016, 08:46
Şase semne că eşti extenuat, nu doar obosit

Dacă te surprinzi căscând la ora prânzului sau adormi pe canapea înainte să înceapă filmul, probabil ştii deja că eşti obosit, dar există o mare diferenţă între a te simţi sfârşit şi a fi extenuat, iar semnele nu sunt la fel de evidente ca în cazul unei simple oboseli.

Este important să ştii diferenţa între cele două, pentru că oboseala cronică poate fi foarte periculoasă, conform CSID. „Somnul este unul dintre cele mai sub-apreciate aspecte ale sănătăţii. Sacrificarea orelor de somn poate avea consecinţe în diferite arii din viaţa ta.

Extenuarea a fost asociată cu probleme ale apetitului, boli cardiovasculare, creşterea riscului de inflamaţii şi o creştere cu până la 50% a riscului de a contracta o infecţie virală”, atrage atenţia doctorul Wayne Scott Andersen. Aşa că, dacă te simţi obosit şi prezinţi simptomele de mai jos, s-ar putea să fii de fapt extenuat şi să fie nevoie să dedici mai mult timp somnului.

Sursa: Realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Ce salariu va avea Dan Nistor la FCSB. “Oferta mea e senzaţională!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×