Facebook

A şasea zi de proteste: Preşedintele Iohannis a fost la Universitate

Romanii se strang si duminica la proteste, atat in Piata Universitatii din Capitala, cat si in alte mari orase ale tarii, dar si de peste hotare, la Roma si Haga....
08.11.2015 | 20:28
ADVERTISEMENT

Romanii se strang si duminica la proteste, atat in Piata Universitatii din Capitala, cat si in alte mari orase ale tarii, dar si de peste hotare, la Roma si Haga.

Numarul celor prezenti in strada se anunta insa mult mai mic decat in serile precedente.

Chemarea pentru Piata Universitatii din Capitala este lansata pe pagina de Facebook Schimbare si dreptate. Pana la capat! Puterea e a noastra, a tuturor! Democratie

20:24 – O parte din multine vrea sa plece la Guvern. Altii scandeaza “Inapoi!”.

20:23 – Presedintele Iohannis a plecat din Piata. Multimea pare dezamagita.

20:22 – Multimea il urmeaza pe presedintele Iohannis pe Magheru.

20:19 – Diferenta de discurs intre generatiile care il abordeaza pe presedinte este evidenta. In timp ce tinerii discuta concret, persoanele mai in varsta lanseaza lozinci, fara a fi deschise la dialog.

ADVERTISEMENT

KI 2

20:11 – Se scandeaza “Vrem dreptate, Nu anticipate” si “Vrem 300, Nu 600!”

19:55 – Manifestantii sunt dispusi ca in serile trecute.Galerilele s-au strans la troita din centru, in timp ce pe manifestantii in varsta, cu mesaje anti-UE, anti-NATO si anti-Justitie, ii regasim spre partea cu Teatrul National. Spre fantani sunt multi tineri, transmite corespondentul Ziare.com.

19:53 – Presedintele Iohannis s-ar indrepta spre Universitate, arata surse B1 Tv. In Piata, de la un megafon rasuna: “Noi suntem romani!”

ADVERTISEMENT

KI

19:48 – Domnul din imagine este un sustinator al lui Ion Iliescu, prezent in Piata Universitatii. Dupa ce a fost inconjurat de manifestanti, a fost nevoie de jandarmi pentru a-l scoate afara.

19:35 – Protestatarii au ocupat Piata Universitatii, blocand traficul. Potrivit B1 TV, numarul lor depaseste acum 1.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

19:24 – Bucuresti: Pana la aceasta ora nu a fost ocupat Bulevardul Magherul, traficul nu este blocat, fiind maxim 1.000 de persoane pe trotuar.

Unul dintre protestatari a strigat “Jos Iohannis!”, fiind fluierat de oamenii din jur iar, potrivit B1 Tv, a fost nevoie de interventia jandarmilor pentru a-l scoate pe acesta din multime.

ADVERTISEMENT

19:13 – Ploiesti: Peste 500 de persoane s-au adunat in centrul orasului, in acelasi loc ca si in serile precedente, aprinzand lumanari pentru victimele din clubul Colectiv si depunand flori.

Manifestantii, in mare parte tineri, au scandat “Romania tara mea nu va bateti joc de ea”, “O dorinta sincera, Romania libera”, “Uniti salvam toata Romania”.

ADVERTISEMENT

18:21 – Chicago: Romanii s-au mobilizat si aici, strangandu-se cu pancarte si steaguri.

C

17:35 – Haga: Peste 400 de persoane s-au strans in semn de solidaritate fata de victimele incendiului, sub semnul #olandapentrucolectiv.

16:30 – Roma: Peste 250 de romani, moldoveni si italieni participa, duminica dupa-amiaza, la un miting de solidaritate cu victimele tragediei din clubul Colectiv, in fata Ambasadei Romaniei la Roma.

d

Sursă: www.ziare.com

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FACEBOOK
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri