News

Sateliții Starlink vor putea fi văzuți și astăzi pe cerul României. La ce oră vor fi vizibili

28.04.2020 | 15:00
Satelitii Starlink vor putea fi vazuti si astazi pe cerul Romaniei La ce ora vor fi vizibili
Sateliții Starlink vor putea fi văzuți și astăzi pe cerul României. La ce oră vor fi vizibili. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Șirul de sateliți Starlink va fi vizibili, din nou, pe cerul din țara noastră. Cei care au ratat zilele trecute salba de sateliți lansați în spațiu de miliardarul american Elon Musk mai au această șansă în această seară.

Sateliții Starlink, vizibili din nou pe cerul din România

„Trenul” de sateliți Starlink va putea fi observat marți, 28 aprilie, din nou pe cerul din România. Cei care vor fi norocoși să vadă lansarea în spațiu a sateliților care urmează să îmbunătățească calitatea legăturii de internet la nivel mondial sunt locuitorii din partea de vest a țării.

ADVERTISEMENT

Potrivit site-ului dezvoltat de unul dintre inginerii Google, James Darpinian, salba de sateliți Starlink va putea fi vizibilă cu ochiul liber în această seară, de la ora 19:32. Singura condiție ca acești sateliți de mici dimensiuni să fie observați de români este claritatea cerului, așadar trebuie să fie o seară senină, fără nori.

Când mai pot fi observați micii sateliți Starlink și unde

Miercuri, 29 aprilie, este din nou o zi prielnică pentru a putea observa lansarea în spațiu a sateliților care fac parte din proiectul lui Elon Musk. În zilele următoarea sateliții Starlink vor evolua spre partea de est a țării noastre, așadar vor fi vizibili și în București.

ADVERTISEMENT

Joi, 30 aprilie, în jurul orei 12:04, vor fi lansați în spațiu un număr de 44 de sateliți Starlink, iar câteva ore mai târziu, la ora 19:07, alți 15 sateliți ai companiei Space X „își vor lua zborul” spre înaltul cerului.

Vineri, 1 mai, cu puțin timp înainte de prânz, în jurul orei 11:15, 18 sateliți Starlink vor fi lansați, de asemenea, în spațiu pentru a se alătura celor peste 530 trimiți până la ora actuală.

ADVERTISEMENT

Ce sunt sateliții Starlink din proiectul amplu al lui Elon Musk

Proiectul lansat de Elon Musk își propune să se încheie la finalul anului acesta, începând ca din 2021 serviciul de internet prin intermediul acestor sateliți să fie disponibil, treptat, în mai multe țări din lume.

Acești sateliți au o greutate de aproximativ 200 de kilograme și sunt echipați cu un panou solar urcând prin mijloace de propulsie până la o altitudine de 550 kilometri față de planeta noastră. Sateliții Starlink sunt făcuți în totalitate de SpaceX, tot ei ocupându-se și de lansarea și operarea lor în spațiu.

ADVERTISEMENT

Datorită faptului că sateliții aceștia vor fi mult mai aproape de Pământ decât cei normali, vor oferi o conexiune mai consistentă de Internet, cu o latenţă mai mică. În plus, și viteza de transfer va fi una mult mai mare.

ADVERTISEMENT