Life

Satul care oferă cazare gratuită și invitații la petrecere. Există o singură condiție pentru a te bucura de toate

Satul care pune la dispoziție cazare gratuită și invitații la petrecere. Ce condiție trebuie să îndeplinești pentru a te bucura de aceste beneficii.
18.09.2023 | 19:06
Satul care ofera cazare gratuita si invitatii la petrecere Exista o singura conditie pentru a te bucura de toate
Satul din Sardinia care oferă cazare gratuită. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un sat din Sardinia vrea să atragă nomazi digitali și oferă cazare gratuită și petreceri. De ofertă a beneficiat deja o primă persoană. Ce trebuie să facă cei care își doresc să aibă parte de un asemenea tratament. Nu este dificil deloc.

Satul din Sardinia care oferă cazare gratuită

În timpul pandemiei de Covid-19, mulți angajați și-au dorit să aibă parte de liniște, astfel că cererea pentru pachetele de călătorie digitală axate pe nomazi au crescut considerabil. O oază de relaxare, departe de aglomerație de stres se găsește în Sardinia.

ADVERTISEMENT

Satul Ollolai este situat departe de coastele populare și adesea extra aglomerate, după cum a observat și Corina Caragea. Aici, timpul parcă s-a oprit în loc, iar moștenirea culturală a țării s-a păstrat aroape intacte.

Și deși este un loc apreciat, ideal pentru călătorii populația satului din Sardinia este în scădere. În ultimul secol, numărul locuitorilor a scăzut de la 2250 la doar 1300. De altfel, problema este una cu care toată Italia se confruntă.

ADVERTISEMENT

Încă din 2022 s-a înregistrat o scădere, iar țara a implementat diferite metode pentru a atrage vizitatori, pe termen lung sau scurt. De pildă, au lansat campania O casă pentru un euro, ce a atras atenția oamenilor din întreaga lume.

Satul găzduiește lucrătorii pentru trei luni

Acum, prin programul Munca de la Ollolai, oficialii își doresc să transforme locația într-un hub digital nomad, în care au fost făcute investiții de 20.000 de euro. Pe scurt, satul oferă cazare gratuită pentru lucrătorii de la distanță pe maximum trei luni, atât cât este permisă șederea vizitatorilor non-europeni.

ADVERTISEMENT

Nomazii digitali care vor să stea gratis în satul din Sardinia pot aplica online până la finalul lunii decembrie, scrie wall-street.ro. Autoritățile locale asigură chiria, utilitățile, facturile și taxele de servicii pentru nomazi

Totuși, transportul trebuie asigurat din buzunarul propriu. Programul a avut deja parte de un prim beneficial care s-a bucurat de ofertă și de toate frumusețile satului din Italia.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Clarese Partis, un designer software. Femeia are 39 de ani și este din Los Angeles, însă și-a dorit să fugă de aglomerație și s-a îmbarcat într-un avion care a dus-o din SUA pe insula italiană.

ADVERTISEMENT