Life

Satul care s-a umplut de găini sălbatice. Localnicii nu mai știu ce să facă pentru a scăpa de ele: “Dacă intră în grădina ta, dezgroapă tot”

Satul care s-a umplut de găini sălbatice, iar locuitorii din el sunt disperați. Aceștia nu mai știu ce să facă pentru a scăpa de ele.
27.05.2024 | 18:05
Satul care sa umplut de gaini salbatice Localnicii nu mai stiu ce sa faca pentru a scapa de ele Daca intra in gradina ta dezgroapa tot
Un sat s-a umplut de găini sălbatice. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Satul din Europa unde este plin de găini sălbatice. Păsările au făcut stricăciuni în gospodăriile localnicilor, iar aceștia nu știu cum să rezolve problema.

Satul care s-a umplut de găini sălbatice, iar localnicii sunt disperați

Găinile sălbatice au invadat un sat din Anglia. Locuitorii s-au săturat de zgomotele și stricăciunile pe care acestea le produc în gospodăriile lor.

ADVERTISEMENT

Locuitorii din Snettisham, un sat din comitatul Norfolk, Anglia, trec prin clipe de coșmar din cauza găinilor sălbatice, aflate într-o pădure situată în apropiere.

Păsările vin în grădinile lor și le distrug, fac multă mizerie, dar și gălăgie, iar sătenii nu mai știu ce să facă în privința lor. Astfel, oamenii din sat au semnalat problema la consiliul parohial.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mulți turiști vin să vadă păsările și lasă mâncare pentru ele. Acest lucru îi deranjează pe săteni, deoarece șobolanii sunt atrași de mâncarea lăsată.

Rod Mackenzie, un consilier parohial, a spus că găinile “sunt o pacoste. Dacă intră în grădina ta, dezgroapă tot. Nu este vorba doar de mâncare pentru găini, ci de orice deșeu pe care îl găsesc și asta atrage șobolani.

ADVERTISEMENT

Ce a lăsat cineva săptămâna trecută? Un kilogram de creveți. Șobolanii sunt destul de mari pe aici și se înmulțesc ca nebunii.”

Un alt sătean, care locuiește pe strada unde s-au adăpostit păsările, a spus că noaptea este nevoit să poarte dopuri de urechi, deoarece altfel nu poate dormi din cauza zgomotelor pe care le fac găinile.

ADVERTISEMENT

“Sunt scăpate de sub control acum, nu mai sunt doar una sau două… dacă cineva ar veni să le mute, l-aș cinsti cu o bere”, a spus Ben King, în vârstă de 48 de ani, potrivit The Guardian.

Pe de altă parte, unele persoane nu sunt atât de deranjate de zgomotele produse de păsări. O femeie care s-a mutat recent în sat a spus că găinile sălbatice nu reprezintă o problemă pentru ea.

“Înainte să ne mutăm aici, nu știam că se trezesc la 4 dimineața, dar asta dă caracter locului”, a spus Graeme McQuad, 43 de ani, pentru sursa menționată anterior.

Totodată, localnicii sunt de părere că numărul găinilor sălbatice a crescut în ultimul timp. Nu se știe clar cine deține terenul unde stau păsările.

ADVERTISEMENT