Life

Satul care va fi șters de pe harta Europei. Oamenii sunt nevoiți să-și părăsească locuințele, aici se va deschide o mină de cărbune

Mii de locuitori, nevoiți să își facă bagajele și să plece din satul care le-a fost ”acasă” în ultimii ani. Demolările sunt în plină desfășurare.
09.07.2024 | 17:28
Satul care va fi sters de pe harta Europei Oamenii sunt nevoiti sasi paraseasca locuintele aici se va deschide o mina de carbune
Mii de locuitori au fost nevoiți să își facă bagajele și să plece din satul care le-a fost ”acasă” în ultimii ani. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Locuitorii dintr-un sat din Europa sunt extrem de revoltați. După ce au trăit o viață întreagă în mediul lor, aceștia au aflat că satul cu pricina este pe cale să dispară de pe hartă. Motivul?! Aici se va face o mină de cărbune.

Mii de locuitori au fost evacuați din satul Muhlrose, din Germania

Locuitorii satului Muhlrose din Germania au aflat peste noapte că trebuie să își facă de urgență bagajele. Oamenii sunt evacuați, după ce autoritățile au dezvăluit ce planuri au cu așezarea rurală.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Muhlrose a avut o istorie zbuciumată, dar a făcut față cu brio tuturor obstacolelor. Acesta a rezistat incendiilor, divizării țări, dar se pare că acum autoritățile pregătesc sfârșitul lui.

Muhlrose va fi șters de pe harta Europei, iar locul său va fi luat de o mină de cărbune. Vestea a căzut ca un trăznet asupra localnicilor care, până acum, și-au trăit viața liniștiți.

ADVERTISEMENT

Majoritatea locuitorilor au apucat deja să se mute, însă, nu a fost deloc o decizie ușoară. În continuare, mai există localnici care speră ca totul să fie un coșmar și să nu fie nevoiți să se mute din satul care le-a fost ”acasă” în ultimii zeci de ani.

Necesitatea unei mine de cărbune a venit în contextul dezechilibrului creat de războiul din Ucraina

Lucrările de demolare a clădirilor din Muhlrose sunt în plină desfășurare și au început din luna iunie. Acestea avansează, majoritatea clădirilor fiind deja dărâmate.

ADVERTISEMENT

Autoritățile s-au asigurat că locuitorii din Muhlrose nu vor avea de suferit după această mutare. Deși tranziția este un proces greu, scopul tuturor a fost ca localnicii să nu se afle într-o situație financiară proastă, ca urmare a acestei mutări.

Mai mulți localnici din satul Muhlrose au protestat și au contestat decizia autorităților, însă, fără succes. Dintotdeauna, acest sat s-a aflat la congruența dintre Polonia, Cehia și fosta Germanie de Est. În perioada comunistă, aici se afla centrul industriei carbonifere.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în loc să rămână o filă de istorie, autoritățile s-au văzut nevoite să îl readucă la viață. Totul se datorează contextului în care războiul din Ucraina a dezechilibrat aprovizionarea cu energie.

În curând, în Muhlrose va fi o exploatare minieră de suprafață de proporții uriașe. Nimic nu va mai aminti de satul plin de viață, ci totul va fi doar un sacrificiu pe care localnicii l-au făcut pentru a lăsa loc minei de cărbune.

ADVERTISEMENT