Life

Satul care va introduce o nouă taxă pentru turişti. Are peisaje uimitoare

Satul montan care a introdus o nouă taxă pentru turiști are peisaje de-a dreptul impresionante. Cât trebuie să plătească vizitatorii?
20.05.2024 | 12:54
Satul care va introduce o noua taxa pentru turisti Are peisaje uimitoare
Satul care va introduce o nouă taxă pentru turişti. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

Tot mai multe state europene încep să impună taxe turiştilor. După Veneţia, satul montan din Elveţia care a fermecat vizitatorii cu peisajele sale uimitoare, urmează să adopte astfel de măsuri. Cât trebuie să plătească turiștii?

Satul montan care a introdus o nouă taxă pentru turiști

Satul montan Lauterbrunnen din Elveția urmează să introducă o taxă de intrare pentru turiștii care vin cu mașinile, din cauza numărului mare de vizitatori care își fac selfie-uri. Turiştii care nu stau peste noapte ar urma să plătească o taxă între 5 şi 10 franci.

ADVERTISEMENT

Situată la poalele Alpilor Bernezi, această zonă montană este una dintre principalele atracţii turistice din Elveţia. Edilul satului a susținut că sunt prea multe persoane care îşi fac selfie-uri, iar asta nu aduce comunităţii vreun beneficiu. Astfel, autoritățile s-au gândit să introducă o taxă de intrare pentru cei care vin cu mașinile. Aceștia vor trebui să plătească între 5 şi 10 franci, conform celor de observatornews.ro.

„Sunt prea mulți amatori de selfie-uri care vin cu mașina și nu ne aduc niciun beneficiu”, spune primarul Karl Napflin, potrivit SRF. În Lauterbrunnen locuiesc 2600 de oameni, dar este vizitat zilnic de aproximativ 6.000 și 8.000 de turiști.

ADVERTISEMENT

Lauterbrunnen din Elveția urmează să introducă o taxă pentru turiști

Situat la 800 m altitudine, Lauterbrunnen este un orășel îngrijit din cantonul Berna, împrejmuit de stânci înalte de peste 400 m. Turiștii care ajung aici se pot caza la hoteluri sau cabane vechi, dar bine întreținute.

Satul montan a servit drept inspirație pentru mai multe opere de artă literare, cum ar fi îndrăgita colecție de povești „Stăpânul Inelelor”, de J.R.R. Tolkien. Se spunea că Tolkien a fost inspirat de un peisajul unui mic sătuc aflat la poalele Alpilor în Elveția. Lauterbrunnen a fost luat ca model și la crearea lumii fantastice din Rivendell.

ADVERTISEMENT

Recent, Veneția a anunțat impunerea unei taxe de 5 euro pentru turiști. Veneția este primul oraș din lume care a adoptat o astfel de măsură, în eforturile sale de reducere a efectelor turismului excesiv asupra zonei istorice a orașului.

Taxa de intrare, care va permite accesul în centrul istoric al Veneției între 8:30 și 16:30, va fi testată timp de 29 de zile „de vârf”. În această perioadă, fluxul de vizitatori este mai mare.

ADVERTISEMENT

Taxa va fi aplicată de joi, 25 aprilie și până pe 5 mai în regim zilnic, iar ulterior pentru fiecare weekend până pe 14 iulie, în prima etapă de testare. Cu toate acestea, localnicii nu sunt mulțumiți și nu consideră că această taxă va rezolva cu adevărat problema.

ADVERTISEMENT