News

Satul cu 46 de locuitori în care 30 dintre ei candidează la alegerile locale. Unde se află

Într-un micuț sat din Italia, 30 din cei 46 de locuitori sunt deciși să candideze la alegerile locale. Unul dintre ei este Igor De Santis, un tânăr cu experiență politică.
04.06.2024 | 08:44
Satul cu 46 de locuitori in care 30 dintre ei candideaza la alegerile locale Unde se afla
Satul cu 46 de locuitori în care 30 dintre ei candidează la alegerile locale. Unde se află. Foto: kisskiss.it
ADVERTISEMENT

Igor De Santis este, de altfel, primarul sătucului Ingria, din regiunea Torino. Localitatea este situată undeva în munți, iar actualul primar a reușit să își convingă alegătorii să-l aleagă până acum pentru trei mandate la rând. Doar că, lucrurile devin cu adevărat interesante acum, după ce mama sa s-a alăturat unui partid rival.

Satul cu 46 de locuitori în care 30 dintre ei candidează la alegerile locale

Conform The Guardian, satul Ingria este considerat printre cele mai mici din Italia și are doar 46 de locuitori. Electoratul este alcătuit din alte 26 de persoane, plecate la muncă ”în străinătate”. Igor De Santis are 42 de ani și este primar în sat din 2009. Spune că se aștepta ca un consilier din opoziție, Renato Poletto, în vârstă de 70 de ani, să-i fie contracandidat.

ADVERTISEMENT

Lucrurile s-au complicat atunci când Stefano Venuti, un bărbat din Milano care și-a cumpărat o casă în Ingria, a decis să candideze la rândul său. ”Nu ne aștepatam la asta”, a explicat De Santis pentru sursa citată. Situația a fost dinamitată chiar de către mama primarului, Milena Crosasso.

Femeia a fost convinsă chiar de ”rivalul” Renato Poletto, care i-a promis un loc de consilier, pe o listă care cuprinde 9 femei și un bărbat. În total 30 de persoane, aproximativ 60% din locuitorii satului, vor să ajungă consilier local sau primar.

ADVERTISEMENT

”I-am cerut să mi se alăture, dar după ce a văzut că lista lui Poletto era în mare parte femei, a decis să meargă cu ele. Toți sunt voluntari care au muncit foarte mult pentru sat”, a explicat De Santis.

Cu toate acestea, mama primarului dă asigurări că rivalitatea politică nu va afecta ”armonia familiei”. ”Atât eu, cât și fiul meu ne dorim tot ce este mai bun pentru comunitate și aceasta este o oportunitate de a da voce punctelor de vedere ale femeilor fără a slăbi legăturile de familie”, a declarat Crosansso.

ADVERTISEMENT

Peste 30 de locuitori din totalul de 46 dintr-un sat candidează la alegerile locale

Micuțul sat Ingria se află în Valea Soana din Italia și are probleme clasice pentru orice sătuc de munte, cum ar fi depopularea, serviciile limitate și, pe timpul iernii, provocările legate de zăpadă. După ce în 2022 satul a fost trecut pe lista ”celor mai frumoase sate din Italia”, o nouă provocare a cea a creșterii turismului din zonă.

”A existat o creştere incredibilă a numărului e turiști şi trebuie să gestionăm acest lucru”, a explicat primarul De Santis. ”Sunt puţini rezidenţi, dar o mulţime de case secundare. Principalul nostru obiectiv este să păstrăm frumuseţea Ingriei”, a completat edilul. Cât despre opozantul Venuti, acesta a anunțat că a decis să candideze fiind îndemnat de localnici.

ADVERTISEMENT

”M-am integrat foarte bine”, a explicat candidatul la primărie. În ciuda competiţiei, actualul primar De Santis, al cărui bunic a fost de asemenea primar al satului Ingria timp de 30 de ani, a declarat că este ”optimist” referitor la șansele sale de a fi reales. Comuna Ingria avea 2.000 de locuitori în urmă cu 100 de ani, însă a ajuns acum la 49 de locuitori. Oamenii de aici aveau o tradiție străveche și renumită de a lucra ca Magnin (meșteșugari de aramă).

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”