News

Satul de vacanță din Mamaia, zero reguli de protecție. Mii de turiști fără măşti de protecţie şi distanţare inexistentă

26.07.2020 | 09:46
Aglomerație de nedescris în Satul de vacanță din Mamaia. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Satul de vacanță din Mamaia, zero reguli de protecție. Aceasta pare a fi ideea unei sâmbete seară în care mii de turişti s-au înghesuit pe un perimetru care s-a dovedit mult prea mic.

Oamenii n-au respectat nici măcar o regulă – au venit fără măști de protecție și distanțarea socială a părut mai degrabă o normă care ține de filmele SF.

ADVERTISEMENT

De altfel, pe litoral frica de coronavirus pare să dispară total. De cele mai multe ori măsurile de siguranță impuse sunt uitate.

Fără reguli de protecție în satul de vacanță din Mamaia

Pe mai multe imagini surprinse în Satul de Vacanță din Mamaia, se vede clar cum turiștii se înghesuie pe fiecare centimetru.

ADVERTISEMENT

Un alt turist a postat pe o rețea de socializare o filmare din care reiese că oamenii care așteaptă la coadă în fața magazinelor nu respectă deloc distanțarea socială.

https://www.facebook.com/1792867697495842/videos/307509543936222/

Culmea, nimeni nu le atrage atenția. Comercianții par mai degrabă fericiți și mulțumiți că au „mușterii” și cam aici se oprește teama de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Aglomerație a fost și în stațiunea Eforie Nord. Nici aici turiștii nu au respectat măsurile de siguranță. Prefectul județului Constanța, George Niculescu a fost în control în mai multe stațiuni de pe litoral și a tras și el un semnal de alarmă.

Sute de controale au făcut și polițiștii, dar nici lucrul acesta nu-i convinge pe turiști să respecte regulile.  „Cu ocazia controalelor au fost verificate 169 de societăți comerciale și au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 92.000 de lei

ADVERTISEMENT

Dintre care 26 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 27 pentru nerespectarea măsurilor sanitare în mijloacele de transport în comun, 8 pentru activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și 27 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța

 

 

 

 

ADVERTISEMENT