Life

Satul de vacanță din România care i-a uimit pe străini. Devine noul Saint Tropez al Europei

Destinația turistică românească care i-a impresionat pe călătorii din afara granițelor. Poate fi noul Saint Tropez din Europa.
09.06.2024 | 17:45
Satul de vacanta din Romania care ia uimit pe straini Devine noul Saint Tropez al Europei
Destinația turistică românească care i-a impresionat pe călătorii din afara granițelor. Poate fi noul Saint Tropez din Europa. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Satul de vacanță din România care i-a uimit pe străini. Devine noul Saint Tropez al Europei. Localitatea este unică pentru că are peisaje spectaculoase, fiind o alternativă ideală la natura sălbatică de pe litoralul românesc.

Destinația turistică românească care i-a impresionat pe călătorii din afara granițelor. Poate fi noul Saint Tropez din Europa

Destinația turistică românească care i-a impresionat pe călătorii din afara granițelor. Poate fi noul Saint Tropez din Europa. Se găsește în Dobrogea, care este recunoscută pentru obiectivele spectaculoase pe care le are.

ADVERTISEMENT

Oamenii care au ajuns deja aici s-au declarat extrem de încântați de fâșia de nisip care se întinde între Marea Neagră și Lacul Golovița din Delta Dunării. Mulți au rămas cuceriți de Gura Portiței, care este un sat pescăresc transformat în stațiune.

Acesta este dedicat celor care vor să cunoască și să ia la pas o zonă superbă și virgină de coastă a țării noastre. În ultima perioadă a fost luată cu asalt de turiștii de pretutindeni și sunt șanse mari să devină o comună și mai căutată.

ADVERTISEMENT

Gura Portiței ar putea fi în curând noul Saint Tropez al Europei pentru că este o atracţie care are de toate. Turiștii găsesc în acest sat pescăresc liniște, plajă, apă, mâncare delicioasă, dar şi floră şi faună specifice.

Localitatea se află la o distanță de circa 50 de kilometri de municipiul Tulcea, însă oamenii trebuie să treacă mai întâi prin Jurilovca. Din această așezare pescărească călătoria se face exclusiv pe apă, cu ajutorul unei bărci sau a unui vapor.

ADVERTISEMENT

Așadar, turiștii trebuie să facă o călătorie de aproximativ 15 minute din miniportul din Jurilovca. Drumul cu barca până în Paradis este o aventură care nu trebuie ratată și care oferă călătorilor o bucurie la nivel vizual.

Gura Portiței, un loc care impresionează turiștii

Gura Portiței este un loc care impresionează turiștii de pretutindeni. Satul din județul Dobrogea a început să fie transformat în destinație turistică în anul 1998, cu toate că fusese descoperit cu mai bine de 250 de ani în urmă.

ADVERTISEMENT

Localitatea de vis este un loc pe care trebuie să-l vezi măcar o dată-n viață, mai ales că este lăudat și apreciat de foarte multe persoane. Se numără printre recomandările pe care le fac creatorii de conținut din social media.

„Prima întâlnire cu locul acesta fabulos de la granița deltei Dunării cu Marea Neagră a fost de-a dreptul memorabilă. Imediat cum am ridicat drona am văzut cât de mare e întinderea de alge roșii formată între canalele deltei și plajă.

Deși am mai revenit de câteva ori, niciodată nu am mai găsit întinderea de alge atât de proeminentă”, este descrierea pe care a lăsat-o un creator de conținut despre Gura Portiței pe Instagram.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”