Life

Satul din România, aflat în topul preferințelor turiștilor străini. Care este secretul acestui loc mirific

Care este satul din România ce se află în topul preferințelor turiștilor străini. Are un secret aparte și inclusiv Regele Charles a fost cucerit.
26.11.2022 | 17:34
Satul din Romania aflat in topul preferintelor turistilor straini Care este secretul acestui loc mirific
Ce sat este în preferințele străinilor. Se află în Maramureș. Foto Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Există un sat în România care este preferat de turiștii străini. Care este secretul acestui loc mirific iubit și de regalități.

Ce sat este în preferințele străinilor. Se află în Maramureș

Maramureșul este deja o atracție cunoscută la nivel național și internațional pentru locurile frumoase și neatinse de om pe care le are.

ADVERTISEMENT

Dar este un sat aparte ce îi atrage pe turiștii străini ca pe un magnet. Este vorba despre satul Breb, care este prima opțiune pentru mulți europeni atunci când vine în vizită în Maramureș.

De altfel, și localnicii se laudă despre faptul că străinii sunt cuceriți de Breb. O familie de olandezi a venit special din țara natală pentru a vizita acest sat mirific din Maramureș.

ADVERTISEMENT

Oamenii mărturiseau că au venit în vizită aici pentru a le arăta copiilor cum trăiau oamenii odinioară, fără să fie dependenți de supermarket și când tot ce aveau făceau de la zero cu propriile mâini.

“Îi explicam fiicei noastre că tot ce e făcut aici, este făcut de mâna omului. Ei nu prea merg la supermarket, nici mașini nu sunt prea multe, este ceva local”, au spus turiștii, conform Digi.

ADVERTISEMENT

Regele Charles, cucerit de satul maramureșean Breb

Inclusiv Regele Charles a fost cucerit de satul din Maramureș, pe vremea când mama lui încă era în viață și acesta era doar un prinț.

Mai mult decât atât, regele a contribuit la refacerea unei biserici vechi și a donat suma de 5000 de lire pentru ca acesteia să îi fie refăcut acoperișul.

ADVERTISEMENT

Biserica în cauză este una extrem de specială, fiind recunoscută ca lăcașul de cult cu cel mai vechi turn din România, înființat în 1530.

Satul i-a cucerit iremediabil pe străini, care au decis să își lase viețile de peste hotare și să vină să se mute în acest loc mirific din România.

“Avem străini care s-au mutat in Breb, primii au fost din Marea Britanie. Ne-au ajutat să ne dăm seama ce valori avem, ce potențial avem, mă refer la case de lemn, pe care noi nu am știut să le punem în valoare”, a spus Vasile Oanea, primarul din Ocna Șugatag.

ADVERTISEMENT