Life

Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara. Găsești cazări mai ieftine, toți turiștii pleacă mulțumiți de aici

Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara oferă cazare mult mai ieftină, iar orice turist care ajunge aici pleacă la final mulțumit.
22.06.2024 | 13:00
Satul din Romania care e la fel de frumos ca Sighisoara Gasesti cazari mai ieftine toti turistii pleaca multumiti de aici
Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara i-a cucerit pe unii turiști. Cazarea e mult mai ieftină în această zonă, iar peisajul este unul de poveste. De altfel locul a fost numit și ”bijuteria Ardealului”.

Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara

România are o mulțime de locuri superbe, care din păcate nu sunt cunoscute chiar de toată lumea. Dacă Sighișoara, Sibiu, sau Cluj Napoca sunt cunoscute, mai sunt și alte zone care merită văzute.

ADVERTISEMENT

Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara e un exemplu. Este vorba despre satul Biertan. Ai mai auzit până acum despre el? Satul este de altfel unul dintre primele așezări germane de sași din Ardeal, alături de localitățile Mediaș și Moșna.

Acest lucru este confirmat de un document care datează 1283. Și nu este deloc departe de Sighișoara. Satul Biertan e situat în județul Sibiu, la 20 de kilometri de Sighișoara. Și chiar merită văzut măcar o dată.

ADVERTISEMENT

O mulțime de turiști l-au descoperit în ultima vreme și au avut doar cuvinte de laudă la adresa locului. În ceea ce privește obiectivele turistice din zonă, în inima satului există o biserică fortificată care datează de secole.

Aceasta este înconjurată de dealuri, iar peisajul e unul cu adevărat impresionant. De asemenea, mai există și alte clădiri aparte în zonă. Una foarte interesantă este cea în care se regăsește ”camera de divorț”.

ADVERTISEMENT

Satul Biertan merită văzut măcar o dată

Pe vremuri, cuplurile care voiau să divorțeze erau forțate să petreacă câteva săptămâni împreună. Acestea erau obligate să împartă totul, în cameră fiind doar un set de veselă, un pat, dar și un scaun.

Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara a tot fost vizitat, iar o mulțime de persoane l-au lăudat. Ulițele satului sunt descrise ca având un aer ”elegant”, iar timpul parcă trece altfel în zonă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei care vor activități aici se pot plimba cu bicicleta sau pot face drumeții. Peisajul pare unul desprins dintr-un basm, iar liniștea plutește în aer. Iar spre deosebire de alte orașe sau sate din țară, locul este unul chiar accesibil.

Cei care vor o vacanță în inima Ardealului pot să ajungă aici cu mai puțini bani. Prețurile sunt unele cât se poate de mici, comparativ cu alte zone, care de altfel nici nu sunt atât de încărcate cu istorie.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!