Life

Satul din România care i-a înnebunit pe turiști. Nu mai găsești nicăieri un asemenea peisaj ca aici: ”Îți încântă toate simțurile”

Localitatea românească care i-a uimit pe turiști. Priveliștea care se află aici nu se mai găsește în nicio altă parte a țării.
12.05.2024 | 17:45
Satul din Romania care ia innebunit pe turisti Nu mai gasesti nicaieri un asemenea peisaj ca aici Iti incanta toate simturile
Localitatea românească care i-a uimit pe turiști. Priveliștea care se află aici nu se mai găsește în nicio altă parte a țării. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Satul din România care i-a înnebunit pe turiști. Nu mai găsești nicăieri un asemenea peisaj ca aici. Îți încântă toate simțurile acest loc sălbatic care este vizitat în număr foarte mare primăvara, în special în a doua jumătate a lunii mai.

Localitatea românească care i-a uimit pe turiști. Priveliștea care se află aici nu se mai găsește în nicio altă parte a țării

Localitatea românească care i-a uimit pe turiști. Priveliștea care se află aici nu se mai găsește în nicio altă parte a țării. Peisajele și miresmele care se răspândesc în această regiune îi fac pe oameni să vină cu sutele.

ADVERTISEMENT

Acest loc care pare desprins dintr-un tablou se găsește în Corund, județul Harghita. Pe dealul Calonda turiștii de pretutindeni se pot bucura de cea mai mare poiană cu narcise. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 300 de hectare.

Narcisele au o densitate de 180-200 de fire pe metrul pătrat, ceea ce înseamnă că florile împrăștie mirosul destul de departe. Anul acesta floarea a înflorit mai devreme decât în mod normal, miile de exemplare transformând pajiștea în tărâm perfect pentru vise, relaxare și voie bună.

ADVERTISEMENT

„Absolut superb. Zici că a nins, parcă esti pe partie. Așa arată de alb și miroase absolut senzațional, te reîncarcă”, a declarat un turist care a ajuns în poiana narciselor din Corund, pentru observatornews.ro.

„Am venit să revăd acest peisaj care este ca o gură de Rai. Am fost și anul trecut și acum doi ani și este o bucurie. Îți încanta toate simțurile. E o regenerare totală”, a completat o turistă, pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT

Spectacolul naturii atrage privirile tuturor celor care ajung aici pentru picnic sau pentru fotografii. Turiștii sunt încântați de poiana de narcise, care sunt de origine mediteraneană. Planta iubește mult apa, soarele și solul constant umed.

Harghita, județul cu mai bine de 500 de hectare de narcise

Harghita este județul care are mai bine de 500 de hectare de narcise sălbatice, majoritatea fiind arii naturale protejate. Asta înseamnă că turiștii nu au voie să le rupă, astfel riscă să primească o amendă usturătoare.

ADVERTISEMENT

În cazul poienii din Corund situația este alta în prezent. Oamenii pot culege florile parfumate care uneori rămân înflorite până la 3 săptămâni. În masivul Saca din Parcul Național Munții Rodnei se găsește, de asemenea, o astfel de poiană cu narcise sălbatice.

În plus, turiștii care iubesc aceste flori pot merge în comuna Hida din județul Sălaj, Transilvania, care face parte din patrimoniul național. Floarea, denumită local și cocorotica, se găsește în poienile situate în luncă și pe versanții pârâului Jernau.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori