Satul din Maramureș de care turiștii străini, aflați în vizită în România, au fost fascinați. Locul este printre cele mai frumoase din zonă, iar tradițiile sunt păstrate. Vizitatorii se pot bucura de frumusețea naturii, iar localnicii sunt foarte ospitalieri.
România are foarte multe locuri de vizitat atât în mediul urban, cât și în cel rural. Turiștii români și străini se pot bucura de marile orașe și de atracțiile turistice din acestea, dar se pot relaxa în natură, în satele de poveste, mai ales în cele din zona Maramureșului.
Ocna Șugatag, Budești, Breb, Hoteni, Hărnicești sunt cele mai spectaculoase sate din zonă, iar turiștii le vizitează anual.
Cel mai frumos sat din această zonă, care este foarte vizitat în ultimii ani, este Breb, din comuna Ocna Șugatag. Turiștii din România, dar și cei care vin din alte țări sunt fascinați de frumusețea locului, de natură și de tradițiile locale.
Satul păstrează tradițiile și obiceiurile locale, de care și turiștii se pot bucura. Există mai multe opțiuni de cazare, iar majoritatea dintre acestea păstrează tradițiile, iar vizitatorii pot petrece un sejur liniștit, aproape de natură.
În acest sat se desfășoară mai multe meșteșuguri, cum ar fi sculptura, tâmplăria, dulgheritul, țesutul, torsul lânii și meșteritul lemnului.
Un alt detaliu despre acest loc este faptul că localnicii sunt foarte prietenoși și ospitalieri, lucru observat de mai mulți turiști care au vizitat zona. Locuitorii din sat țin la tradiție, iar duminica și în zilele în care sunt sărbători religioase poartă costumul tradițional.
Satul oferă o experiență de vis pentru cei care vor să profite la maximum de tradițiile din Maramureș.
Turiștii pot vizita mai multe locuri din sat, precum Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Aceasta se poate vedea din depărtare datorită înălțimii turlelor, care sunt albe.
Biserica a fost adusă dintr-un sat vecin, care a dispărut, și are cel mai vechi turn de lemn din țară. Acesta datează încă din anul 1531.
Casa lui Ioan Petric, un meșter în lemn, se numără printre obiectivele turistice de neratat. Meseria s-a transmis din generație în generație, iar meșterul s-a ocupat de făurirea mai multor porți maramureșene, care sunt foarte valoroase.
Rezervația Naturală Creasta Cocoșului reprezintă un alt loc pe care turiștii nu ar trebui să îl rateze atunci când ajung în Breb. Cei care ajung aici au ocazia să se bucure de peisaje cu adevărat spectaculoase, care îți taie răsuflarea.
Casele din lemn se numără printre obiectivele turistice populare din acest sat. Una dintre ele este proprietatea regelui Charles al III-lea, care a vizitat satul cu mai mult timp în urmă și a fost impresionat de acesta.