Life

Satul din România care va avea un obiectiv turistic unic în Europa. Turiștii se vor înghesui să-l vadă

Comuna românească care va dispune de un obiectiv turistic inedit în Europa. Oamenii de pretutindeni vor da iama să-l vadă.
26.05.2024 | 12:07
Satul din Romania care va avea un obiectiv turistic unic in Europa Turistii se vor inghesui sal vada
Comuna românească care va dispune de un obiectiv turistic inedit în Europa. Oamenii de pretutindeni vor da iama să-l vadă. Sursa foto: bistriteanul.ro
ADVERTISEMENT

Satul din România care va avea un obiectiv turistic unic în Europa. Turiștii se vor înghesui să-l vadă. Primarul din localitate a depus un proiect în acest sens la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest pe componenta de turism rural.

Comuna românească care va dispune de un obiectiv turistic inedit în Europa. Oamenii de pretutindeni vor da iama să-l vadă

Comuna românească care va dispune de un obiectiv turistic inedit în Europa. Oamenii de pretutindeni vor da iama să-l vadă. Mai exact, este vorba de un pod suspendat care se va ridica la o înălțime de 200 de metri.

ADVERTISEMENT

Acesta se dorește a fi peste cel mai înalt pod suspendat european care a fost inaugurat recent în Italia și care are o înălțime de 175 metri. Se va construi în Parva din județul Bistrița-Năsăud, anunțul fiind făcut chiar de primar pe social media.

Edilul Ioan Strugari a transmis că suma pe care o solicită este în valoare de 6 milioane de euro cu o cofinanțare de 2% (120.000 de euro). Proiectul a fost depus la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest pe componenta de turism rural încă din luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil autoritățile vor primi un răspuns legat de aprobare spre finalul lunii mai. Primarul spune că scopul acestui obiectiv turistic inedit este de a atrage un număr cât mai mare de turiști în zona respectivă.

Cel mai mare pod suspendat din Europa, construit în Bistrița-Năsăud

„Pe 29 aprilie am depus cu succes un proiect la care am ținut foarte mult să găsim o linie de finanțare încă din 2020. Astfel, am reușit să depunem un proiect care trece de granițele României și se pare că va fi cel mai înalt pod suspendat din Europa.

ADVERTISEMENT

Ne rugăm ca să trecem cu bine eligibilitatea și să semnăm contractul de finanțare. Să fie cu ajutorul Domnului! Sperăm să resuscitam și turismul pe lângă agricultura de subzistență”, a scris primarul pe Facebook.

Contactat de timponline.ro, Ioan Strugari a mărturisit că este vorba de bani puțini și de o competiție mare, însă are încredere că proiectul va primi finanțare. Edilul se bazează pe criteriul vitezei cu care a fost încărcat proiectul, clasându-se pe locul doi.

ADVERTISEMENT

În cazul în care localitatea va primi finanțare construcția va fi una destul de complicată în preajma localității Parva. Politicianul a dat drept exemplu o punte similară care a fost ridicată într-un sat din Germania și care a atras într-un an 500.000 de turiști.

„Eu nu cred în astfel de minuni, dar fiind unică în România, eu sper că vom atrage 100.000 de turiști. Parva are potențial să primească turiști fiindcă sunt multe case cu etaj goale.

Copiii sunt plecați în străinătate, au bani, acasă stau doar părinții, când vor ști că le pot transforma în pensiuni, situația va fi alta. Proiectul acesta are însă puterea de a deschide zona turistică de aici până la Cluj.

Ai venit cu avionul la Cluj, te-ai urcat în autocar, ai vizitat zona, te-ai dus mai departe. Cel puțin județul Bistrița-Năsăud se poate dezvolta prin acest proiect”, a spus Ioan Strugari, pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT