News

Satul din România de care s-a ales praful după furtuna puternică de joi. Case ciuruite de grindină, mașini și grădini distruse

Furtuna violentă a lovit puternic un sat din România, afectând aproape 80% din case. Mai multe sate au rămas și fără electricitate
14.06.2024 | 20:04
Satul din Romania de care sa ales praful dupa furtuna puternica de joi Case ciuruite de grindina masini si gradini distruse
Un sat a fost distrus aproape 80% de furtuna de joi seară. Oamenii au rămas fără electricitate, casele le-au fost distruse, dar și mașinile. Sursa foto: Colaj foto: Captură video / Observator / Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Furtunile au afectat 107 localități din 20 de județe. În Coronini, Caraș-Severin, o furtună cu grindină a provocat distrugeri majore. Copacii au fost doborâți, iar culturile din grădini au fost devastate. Bucățile de gheață au spart ferestrele caselor și au avariat mașinile.

Pagube masive în Coronini din cauza grindinei: ferestre sparte și mașini distruse

Este dificil de estimat toate daunele produse de furtuna de aseară, chiar și la acest moment. Potrivit primarului, 80% din casele din Coronini au fost afectate, scrie Observator.

ADVERTISEMENT

Ferestrele nu au fost sparte doar pentru că proprietarii au reușit să tragă la timp rulourile, care au fost perforate de grindină. Aproape toate mașinile din localitate au parbrizele sparte.

Descrierea “furtună” este insuficientă pentru a exprima intensitatea fenomenului, fiind mai apropiată de un bombardament. Toate casele prezintă urme ale vijeliei de aseară, iar oamenii sunt în stare de șoc.

ADVERTISEMENT

Pagubele materiale au venit la pachet și cu lipsa de electricitate

Ferestre avariate, acoperișuri distruse, iar apa a pătruns în locuințele oamenilor. Localnicii au încercat să-și protejeze bunurile, dar mulți au fost loviți de bucățile de gheață care cădeau din cer.

Din fericire, nu au fost înregistrate răni grave. Locuitorii spun că nu au mai văzut niciodată un vânt atât de puternic în zonă. Furtuna a durat un sfert de oră și a devastat totul în cale, mai spune sursa citată.

ADVERTISEMENT

Mai multe sate din România au rămas fără electricitate, stâlpii de curent au fost doborâți pe șosea, iar acum, la lumina zilei, se face o evaluare a pagubelor.

Și în Capitală totul a fost paralizat după furtuna de joi seară

În seara de joi, furtuna violentă a lovit Bucureștiul, aducând grindină de dimensiuni mari, rafale de vânt de până la 90 km/h și ploi torențiale cu acumulări de 30-40 l/mp. Acest fenomen a provocat daune considerabile: străzi inundate, locuințe afectate și copaci doborâți în diverse părți ale orașului.

ADVERTISEMENT

Echipele de pompieri de la ISU București-Ilfov au răspuns la peste 400 de apeluri, gestionând 327 de inundații, 60 de copaci și 7 stâlpi de electricitate căzuți, precum și 3 acoperișuri distruse de vânt.

În total, au fost afectate 107 străzi, 208 locuințe, gospodării și subsoluri, și 71 de autoturisme. Intervențiile continuă pentru a soluționa problemele raportate.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Admitere liceu 2024. Greşeala comisă de elevi cu medii de 8, care au...
Admitere liceu 2024. Greşeala comisă de elevi cu medii de 8, care au rămas pe dinafară
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși