Life

Satul din România în care nu mai stă nimeni. Poți cumpăra cât pământ vrei tu aici. E doar 1 leu metru pătrat

Satul abandonat din România unde pământul este aproape gratis. În ciuda prețului infim, ceva îi împiedică pe români să se mute aici.
26.06.2024 | 17:43
Satul din Romania in care nu mai sta nimeni Poti cumpara cat pamant vrei tu aici E doar 1 leu metru patrat
Satul din România unde pământul se vinde cu un leu metrul pătrat. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, zonele rurale din România trec printr-un adevărat declin. Populația a migrat către orașele mari, iar satele au rămas aproape pustii. În unele dintre ele, pământul aproape că se vinde gratis, doar de dragul repopulării zonei.

Satul pustiu din România unde pământul este aproape gratis

România nu duce deloc lipsă de peisaje pitorești, iar majoritatea lor se află la sat. Zonele rurale din țara noastră spun multe povești, unele fericite, altele triste.

ADVERTISEMENT

În comuna Starchiojd, satul Gresia, timpul pare că a stat în loc. Peisajul natural este de o frumusețe rară și totul pare desprins din povești. Însă, în ciuda frumuseții, din Gresia lipsește cu desăvârșire viața.

Recent, aici, s-a stins din viață și ultima persoană în vârstă. Era singura care ducea mai departe poveștile locului și care vorbea despre frumusețile din sat. Acum, peste tot domnește liniștea deplină.

ADVERTISEMENT

În Gresia nu mai locuiește nimeni. Satul este părăsit în totalitate, dar, cei dornici să se mute sau să facă investiții aici, pot cumpăra pământ la un preț foarte mic. Deși pare greu de crezut, pentru un singur metru pătrat, doritorii scot din buzunar 1 leu.

Satul Gresia nu a avut niciodată apă curentă sau electricitate

Primarul satului susține că există un interes crescut pentru achiziționarea de teren. Totuși, în fața tuturor, stau două obstacole majore: negocierea cu urmașii proprietarilor și lipsa utilităților din zonă.

ADVERTISEMENT

Poate că pare greu de crezut, dar satul Gresia nu a fost niciodată racordat la apă curentă sau electricitate. Locuitorii au trăit în condiții rudimentare, iar acum, din cauză că este pustiu, nimeni nu mai vede utilitatea lor.

În județul Prahova, nu doar satul Gresia este pustiu. Mai multe alte zone rurale au avut parte de aceeași soartă, locuitorii alegând să se mute în alte părți, în căutarea unui trai mai bun.

ADVERTISEMENT

Satul Merdeala, tot din Hunedoara, este animat de o singură persoană. Potrivit playtech.ro, Ion este singurul care trăiește de pe o zi pe alta în satul pustiu. Bărbatul are 72 de ani și este nevoit să se descurce așa cum poate, fără apă sau alte utilități.

Din păcate, fenomenul zonelor rurale părăsite ia amploare. În România, există multe sate unde abia dacă mai locuiesc 2-3 familii. Foarte multe dintre ele sunt abandonate în totalitate.

ADVERTISEMENT
Tags: