Life

Satul din România plin de bogății naturale. Are multe locuri spectaculoase de vizitat, însă puțini știu unde se află

Satul din România plin de bogății naturale de care turiștii se pot bucura. Aici se află multe locuri spectaculoase. Unde este situat?
11.05.2024 | 11:30
Satul din Romania plin de bogatii naturale Are multe locuri spectaculoase de vizitat insa putini stiu unde se afla
Satul din România unde sunt multe locuri spectaculoase. Sursa foto: Capturi YouTube, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Satul din România plin de bogății naturale, cu locuri spectaculoase pe care turiștii le pot vizita. Are un potențial turistic uriaș, dar puțini știu unde se află acest loc.

Satul din România plin de bogății naturale. Turiștii pot vizita locuri spectaculoase

Comuna Bisoca, aflată în nordul județului Buzău, la graniță cu Vrancea, se întinde e o suprafață de 7.267 ha și are un perimetru de 341 km. Este situată într-o zonă de deal și munte, în zona Subcarpaților dintre Trotuș și Slănicul Buzăului.

ADVERTISEMENT

Această comună este organizată în opt sate, care sunt dispersate printre dealuri. Este vorba despre Bisoca, Băltăgari, Lacurile, Lopătăreasa, Pleși, Recea, Sările și Șindrila.

Așezarea este atestată documentar din anul 1522. A avut numele, succesiv, Bisevcea, Bisanca, Bisacea. Denumirea de astăzi, Bisoca, a fost stabilită la începutul secolului al XIX-lea.

ADVERTISEMENT

Cei care iubesc natura se pot bucura de peisaje de vis în acest loc. Satul are un mare potențial turistic datorită priveliștilor, dar și a obiectivelor care pot fi găsite aici.

De exemplu, Rezervația naturală forestieră, botanică și geologică “Lacurile Bisoca” , care se întinde pe aproximativ 10 hectare, merită vizitată datorită ăădurii de Pinus sylvestris, precum și pentru cele patru lacuri.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Lacul Rotund și Lacul Sec, care au secat între t9mp, dar și Lacul Limpede și Lacul Negru. Acestea din urmă s-au păstrat până în prezent. Un alt obiectiv este “Podu’ ăl mândru”, care este cel mai înalt deal al comunei. De aici se poate vedea și Râmnicul.

De asemenea, mai există un mit legat de “Masa lui Bucur”. Este vorba despre o lespede uriașă, de aproximativ 150 de tone. Se spune că de acolo ar fi plecat ciobanul Bucur spre câmpie, cu oile, după care a pus bazele localității ce urma să devină Bucureștiul de astăzi, potrivit lumeasatului.ro.

ADVERTISEMENT

Mănăstirea Poiana Mărului, locul pe care trebuie neapărat să-l vizitezi

Un alt obiectiv este Mănăstirea Poiana Mărului. Are o semnificație importantă și a fost ctitorită în anul 1730 ca schit. Domnitorul Nicolae Mavrocordat a fost cel care s-a ocupat cu cheltuiala.

Cuviosul Vasile de la Poiana Mărului a fost primul stareț al lăcașului de cult și a avut o mare influență spirituală la acea vreme. În 2003, acesta a devenit primul sfânt canonizat din Arhiepiscopia Buzăului.

În plus, în apropiere de așezarea monahală, a fost ctitorit Schitul “Schimbarea la Față” – Muntioru. În Bisoca, prin grija Fundației “Sfântul Sava”, s-a organizat un campus pentru copii.

Acesta conține spații de cazare pentru beneficiari și voluntari, dar și o biserică în stil maramureșean. În exteriorul acesteia a fost pictată în frescă istoria poporului și a spiritualității românești. Stilul este unul apropiat ca cel de la Mănăstirea Voroneț.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii