Life

Satul din România unde mai trăiesc zece familii. Mașina cu pâine vine doar o dată pe săptămână

Satul din România unde mai trăiesc zece familii. Nu există magazine, iar mașina cu pâine vine doar o dată pe săptămână aici.
06.11.2022 | 16:10
Satul din Romania unde mai traiesc zece familii Masina cu paine vine doar o data pe saptamana
Satul din România unde mai trăiesc zece familii. Nu există magazine, școală sau biserică Foto Colaj Fanatik / Capturi Digi24
ADVERTISEMENT

Există un sat la noi în țară în care mai trăiesc doar 10 familii. Este vorba despre satul Blidari din Gorj, unde oamenii nu au mai nimic, și inclusiv mașina de pâine vine doar o dată pe săptămână aici.

Satul din România unde mai trăiesc zece familii. Nu există magazine, școală sau biserică

Nu există nici magazine alimentare și bătrânii care încă locuiesc aici se bazează pe rudele lor pentru a veni și să le aducă alimente. În caz contrar, aceștia trebuie să meargă pe jos zeci de kilometri și să își procure alimentele.

ADVERTISEMENT

În satul Blidari din Gorj nu există nici școală și nici biserică, iar dacă au probleme de sănătate, oamenii trebuie să meargă pe jos 10 km pentru a ajunge la un doctor.

În cazul în care au nevoie și de diferite medicamente trebuie să ajungă la Târgu Jiu, care este departe la 25 de km.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este deosebit de greu pentru ei, având în vedere că toți sunt bătrâni și prin satul lor nu trece nici un mijloc de transport în comun, așa că trebuie să se descurce cum pot ca să ajungă la doctor, scrie Digi24.

Bătrânii rămași în satul cu zece gospodării locuite suferă

Bătrânii rămași acolo vorbesc cu durere despre faptul că nimeni nu îi vizitează niciodată și nimănui nu îi pasă de soarta lor.

ADVERTISEMENT

„N-avem nimic, nimic, nimic, nimic. Nu ne vizitează nimeni. A făcut asfaltul ăsta, șanțurile nu le-a terminat. 

Le-a început și a plecat, le-a lăsat de acu așa, s-a umplut de pământ și de tot felul de adunături. Nu se mai interesează nimeni de nimic.”, spune un bărbat.

ADVERTISEMENT

O femeie chiar spunea că nepotul anunțat o că benzină s-a scumpit foarte mult așa că nu vă mai putea să îi aducă alimentele.

„Suntem mulțumiți și așa, că a zis nepotul meu că s-a scumpit benzina asta. Cică lui nu-i convine să vină să-mi aducă mie pâine. Abia mi-a mai adus de astelalte, ce-mi trebuie, că nu-mi trebuie numai pâine.”, spune o bătrână.

În satul Blidari sunt 45 de gospodării în total, dar mai sunt locuite doar 10 dintre acestea, iar majoritatea sunt oameni bătrâni care nu vor să plece de acolo.

ADVERTISEMENT
Tags: