Satul din România care ascunde o tradiție unică, moștenită de generații. Un obicei neașteptat face ca numele de botez să fie aproape irelevante pentru localnici.
În comuna Ciochina din județul Ialomița, localnicii au o modalitate unică de a se adresa unii altora. Aici, nimeni nu folosește numele reale, ci toată lumea se cunoaște după porecle moștenite din generație în generație.
În loc să folosească numele de botez, locuitorii din Ciochina se cunosc și se adresează unii altora folosind porecle, scrie adevarul.ro. Această obișnuință nu este nouă, ci vine din vremuri străvechi.
Poreclele nu sunt alese la întâmplare ci sunt moștenite din generație în generație. Fiecare poreclă face parte din identitatea persoanei care o poartă.
Este atât de obișnuit să folosească porecle, încât mulți locuitori nici măcar nu știu numele reale ale vecinilor lor.
Printre poreclele din sat se numără Sandu „Baboi“, Nelu „Calicu“ sau Nicu „Bocanc“. Fiecare dintre aceste porecle are probabil o istorie interesantă, chiar dacă astăzi nimeni nu mai știe exact de unde au venit.
Dar viața în Ciochina nu este doar despre porecle amuzante. Ca multe alte sate din România, și acest loc se confruntă cu sărăcia. Străzile sunt prăfuite, iar casele sătenilor au un aspect modest.
Deși satul se află aproape de orașul Slobozia, la doar 25 de kilometri distanță, mulți tineri aleg să rămână în Ciochina. Ei nu vor să-și părăsească locul natal, în ciuda greutăților.
Acești tineri cred că agricultura ar putea să devină din nou importantă pentru economia țării. Ei speră că asta va aduce zile mai bune pentru satul lor.
În timp ce așteaptă ca lucrurile să se îmbunătățească, tinerii din Ciochina continuă tradiția poreclelor. Ei au preluat apelativele de la părinți și bunici și le vor transmite mai departe copiilor lor.